Politik

Är det inte lite löjligt – egentligen? 

När det är valår då bombarderas väljare av politiska argument. Alla vill locka väljare till sitt parti. 

Alla lovar de "guld och gröna skogar". 

En del partier har inget att komma med så då kastar de skit på de andra. 

Är det någon som har forskat på hur många "vallöften" som blivit infriade? Är det något parti som "leder"? 

Kunde inte politiken bli lite ärligare? Typ: "Vi lovar inget – men vi lovar att vi ska slita som f-n för att följande ska bli en realitet:…" 

En påminnelse: "Politik är sättet att fördela pengar." 

5 svar på ”Politik

 1. MEN, pengarna fördelas inte av politiker. Kraften bakom politiska förändringar finns alltid utanför parlamentet och politikerna förhåller sig till den. Som läget är nu finns i princip bara en kraft att förhålla sig till, och det är arbetsgivarna. Därför plockas välfärden ner, bit för bit, eftersom dom som bestämmer betraktar den mest som en ren kostnad.

 2. Anders:
  Sant. Det är skattepengar som fördelas av politiken.
  Det är ju lite märkligt. Av vilken egentlig anledning strävar 'arbetsgivarna' efter att bryta ned välfärden?
  Det håller inte att det endast ses som en kostnad.

 3. Skulle varit tydligare och skrivit den offentliga välfärden, den som arbetsgivarna är med och betalar via skattsedeln och arbetsgivaravgiften. Förutom att det är en kostnad som man gärna slipper av konkurrensskäl så minskar också benägenheten att acceptera dåliga arbetsvillkor och låga löner, även det en kostnad. Den kraft som en gång tvingade företagen att ta dessa kostnader dvs arbetarrörelsen har i sverige köpts upp och försvarar inte längre offentlig trygghet och välfärd.

 4. Jag håller med! Blir så trött på alla löften, det händer ju ingenting.. Egentligen spelar det ingen roll vad man röstar på, det är 'same same – but different' alltihop ju.. *ler* Ha en bra helg! 🙂

 5. Usch.. blir så trött på politiker.. Det spelar egentligen ingen roll vilka man röstar på, samma löften varje gång.. ingenting händer…. Håller med om att det skulle vara skönt om nån politiker bara kunde vara ärligt och säga "Vi har skitlite pengar o jag har ingen aning om hur vi ska lösa det här, men jag ska jäklar i mig jobba häcken av mig för att saker o ting ska ordna sig till det bästa.." Elller nåt… *ler* Ha en skön sommar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *