Diverse

I går lämnade vår f.d. Ford Sierra vår familj. Kan inte säga att den varit någon trotjänare precis. En hel del krångel har det varit, bl.a. med bromsarna. Det är många inbromsningar man skakat som ett asplöv. Styrningen var det lite si och så med också. Ofta ville bilen svänga åt ett håll och jag åt ett annat. Närmade man sig 100 km/h vilket man gör på motorvägar t.ex. så satte bilen igång och skaka något förfärligt. 
Det enda som var bra med den bilen var att vi inte fick ont i våra ryggar, när vi åkte i den? Det är sant. Innan operationen kunde jag få värk så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tog jag mig då ut till bilen och körde någon mil så avtog värken? Liknande var det för hustrun. 

Det där med sittkomfort är då problemet med vår nuvarande bil, Ford Mondeo. Den verkar ha motsatt effekt på hustruns rygg. Min rygg är ju numer ”normal” så jag har mer marginal och upplever därmed att jag sitter bra. 
”Småfelen” smyger sig på också, centrallåset på förarsidan har lagt av. 

I går eftermiddag var till Uddevalla. Jag kan rekommendera ett besök på Yerba Kulturbokhandel, N. Drottningg. 30, helmysigt! Gott fika har de också. 

Och Carola gick vidare till stora finalen i Eurovision song Contest Aten 2006. Det blir nu på lördag det avgörs. 

I dag, nu på förmiddagen, har jag tvättstugan. Kl 13:00 ska jag till Sjukgymnastiken. 15:00 ska jag hämta Mor&Far. Strax därefter ska jag hämta hustrun & cykel vid NÄL och sedan åker vi till sonen som ska bjuda på mat. Heldag! 

Noterade också i morgonblaskan att någon jeppe till s.k. rättshaverist tydligen ondgjort sig över att skattepengar (regionen) går till Film I Väst. Och tydligen var det en dåre till på gång (eller samma?), i samma ärende, fast då gällde det kommunala skattepengar, från Vänersborg. 
Den typen av människor har nog ont i själen eller så har de väldigt lite att göra. Det är väl självklart att skattepengar ska vara med och stötta kulturen. Det måste vara något fel på ”regelverket” om en domstol kommer fram till att det är fel att låta skattepengar stötta kulturinsatser. 

Nedanstående ”gubbe”, Håkan Nunstedt, har nu värkt fram sin andra bok. Den första handlade om psykiatri. Denna handlar om djur och natur på Halle- & Hunneberg. Att boken nu är klar firar Håkan med en happening och utställning på Kungajaktsmuseet, nu på lördag. 

[foto: Tomas Fasth. Källa: ttela 060519 sid 50] 

Vi, hustrun och jag, ska till den där happeningen, i morgon lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *