Diverse

Hunden 
Kanske har hon ”rättat till sig”? Hon matvägrar just nu och det är ju bara att acceptera. Hon har i alla fall ingen diarré längre. Och hon åt sin vanliga mat i går kväll. För säkerhets skull fick hon en kapsel med bukspottkörtelenzymer (Pancreon). 

Katterna 
Vi kör ju ett försök nu, där vi stänger in dem i ett rum med kattsandlåda vatten och mat. Det är underbart lugnt på nätterna nu och katterna är utomordentligt sällskapliga några minuter på morgonen. 
Linus verkar i största allmänhet må bra. 
Abbe har däremot fortfarande problem med pälsen. Just nu verkar det som om Wiskas torrfoder är det som han föredrar och verkar mår relativt bra av. 

Bilen 
Försöker hitta någon form av ”löst” uppblåsbart svankstöd till sätet på passagerarsidan. Vi ska pröva med en sådan där ”kil” att sitta på också. En del säten gör att vinkeln mellan ryggrad/bäckenet och lårbenen blir för liten och det kan skapa ryggproblem. Att endast fälla ryggstödet bakåt är inte så lyckat då det påverkar säkerheten. 
Hittar vi ingen bra lösning så blir det till att hitta en annan bil – helt enkelt. 

Hälsoläget 
Är gott. Fysiskt går det bara framåt. Har ingen värk som är värd att notera. Det väser fortfarande i huvudet och jag har fortfarande kvar känselbortfallet i höger halva tumme. Men det är inga besvär som ”stör”. På sjukgymnastiken kan jag göra mer och mer avancerade övningar samt lägga på mer och mer vikter. 
Psyksikt är det lite ”segt”. Känner mig fortfarande lite deppig över att arbetsgivaren var så ”oentusiastisk” när jag nu vill börja jobba. 

Jympa 
Håller fortfarande på att gå igenom musik. Det innebär att jag lyssnar igenom nyanskaffade CD och ”pulsar” dem. Vilken takt de har. Beroende på vilken karaktär och puls en låt har så passar den på olika ställen i ett jympapass. 
Lättast är att hitta musik till det vi kallar ”uppvärmning”, ”kondition” och ”smidighet” samt ”nedvarvning”. De s.k. ”styrkelåtarna” är ”svårast”, De ska vara drivande, gärna ”tuffa” och ha relativt låg ”puls” (takt) ca 38-48 (helst). Vanligt blir dock att man får välja låter med en takt om ca 88 och så ”jobbar” man i ”halvtakt”, 44. 
Jag lägger också in alla låtar jag ”pulsar” i ett accessregister. De låtar jag tycker är bra får också en liten låtsnutt inlagd. Jag ”matar” också in om låten passar till någon av ”mina” specialjympor t.ex. KI-jympa & KI-balans eller t.ex. jul-jympa. Därutöver var i jympapasset låten passar in; Inledning, Uppvärming, Smidighet, Styrka, Kondition, Nedvarvning, Avspänning och Stretch. 
Jag får då sedan ett ypperligt verktyg när jag ska ”skapa” själva jympapasset och sätta ihop låtarna. F.n. har jag ca 3500 låtar i registret varav ca 1600 är markerade som ”ok” jympalåtar. 
Jag har ca 26 CD-skivor kvar nu att lyssna igenom. 

I samband med detta kan jag poängtera det tokiga i att en del artister ”kopieringsskyddar” sina CD på så vis att de inte går att spela i en PC. Det där krånglar till det för oss som skapar jympapass. Vi vill ju kopiera över en låt till antingen CD eller MiniDisk. Det håller inte att man har en person som sköter en massa CD-skivor vid en CD-spelare som en slags DJ. Eftersom vi i Friskis&Svettis är ideella så gäller det att jaga ekonomiska men ändå kvalitativa lösningar. 

Jag brukar rata de artister som klantar sig på det viset, t.ex. Markoolio. För att t.ex. kunna ha med en låt från en av hans kopieringsskyddade CD så måste jag bli olaglig? Och ändå ska han ha pengar från STIM och SAMI till vilka vi betalar in betydande belopp varje år. 

Nu är det dags för käk. Sedan ska jag ”dunka” låtar. Efter att jag rastat hunden.

2 svar på ”Diverse

  1. Musik:
    Om nu Markoolio skulle finnas med på en samlingsCD så kan han givetvis komma med (med en låt) på ett jympapass, om låten är tillräckligt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *