Djur

Ormar 
Idag var det en riktigt lyckad ormletning. 

Den första orm jag såg var en enormt stor snok. Diametern på tjockaste stället var ca 3cm. Helt klart en hona och säker även till åren kommen – erfaren. Det förstod jag eftersom jag hann inte få upp kameran innan hon hade gömt sig. 

När jag kikade lite till såg jag en snok till, en mindre troligtvis en hanne. 

Pilarna på bilden visar var ormen är. Pilen till vänster pekar på huvudet och pilen till höger pekar på svansslutet. 
 

Jag lyckades också för första gången nu i vår få syn på två huggormar

På bilden ser ni den ena vid vänstra pilen och den andra vid den högra. Den vänstra är lite ljusare än den högra. Den högra är också något mer åt det bruna hållet. Troligtvis två hannar men den högra kan vara en hona. 

Närbilder på den vänstra Huggormen: 

Bilder på den högra Huggormen: 

Pilen pekar på huvudet.


Pilen till höger visar var huvudet är. 

Får 
Vi har ju fårhagar här på Onsjö, i Vänersborg. Och nu har fårfarmaren nyligen släppt dit ett gäng tackor med lamm. 
Jag hade knäckebröd med mig i dag men det var redan folk där så jag avstod. 
Jag vill ha det lite lugnare så hunden kan vara med och "vänja" sig. Hon blir så rackarns uppspelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *