Måndag


Sverige              Norge                 Finland

Idag är det 1 maj. Och då flaggar Sverige, Norge och Finland. 

Jag ska ägna denna dag åt deklaration. 

Förr om åren var jag noga med att gå ut och demonstrera. För rättvisor och mot orättvisor. 

Men eftersom nu socialdemokraterna och alla andra partier för den delen har övergett arbetarna framför marknaden (kapitalismen) så känns politiken lite falsk, för min del. Inte ens vänstern är ett rakryggat parti numer. 

Men jag bidar min tid. Kanske är jag en politisk björn som sover i ett politiskt ide? 

4 svar på ”Måndag

 1. Bra att du tar upp en samhällsutveckling som är normen för idag. Vart tog politiken som ska gynna människor och arbetarna vägen?

  Man måste aktivera engagera sig själva vara med och förändra till det bättre. Inte titta på när broilersen gör jobbet.

 2. Oldtimern:
  Jo, men när aktiverandet och engagerandet kräver rövslickeri och att man bockar och bugar för ryggdunkande kärringar och gubbar i den höga politiska eliten – när man nu någon gång anstränger sig och faktiskt vill engagera sig – vete katten om jag vill in i den dagisgruppen. Är det demokrati?

  Hur påverkar man sådant?

 3. Det är ju dom som du och jag ska sparka åt hel*ete. Än bättre anledning att göra nåt åt saken tycker jag.

  Annars bra poäng du har där.=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *