Bilar

Jaha, då har man blivit ägare till en Ford Mondeo 2,0 RS Herrgårdsvagn -96. 

Den känns och låter bra. Var till Auto-produkter Överby och investerade i nya fästen för takboxen och så köpte jag solskyddsfilm. Den ska jag klistra fast på de bakre sidorutorna och bakrutan (för hunden). 

Kontaktade förre ägaren och hörde om var det saknade nackstödet till ena baksätesplatsen kunde vara? Först trodde han att han hade det sedan hittade han det inte, attans. 

Var till bilskroten och försökte hitta ett sådan där litet runt hjulmutterskydd till en Ford lättmetalfälg, fattas en. De hade haft en låda men den hade de slängt, typiskt! 

Beställde ett varugaller på Auto-produkter Överby (hunden). 

Just det, när jag var å hämtade bilen så hade vi ju 45 liter bensin i den gamla. Det ville jag ha flyttad till den nya bilen. Jag fick låna två 5-liters bensindunkar och 2m trädgårdsslang. 

Givetvis sög jag för kraftigt och fick en "kallsup" med bensin. Har gått å rapat bensin hela dagen. Nu är det borta. Drack en hel del Novalucid och hoppas därmed att det kan neutrtalisera det mesta.

Nu blev det bara 25 liter. Och nu visar mätaren nästan tomt i gamla bilen? Något med den mätaren stämmer inte. 

I morgon ska jag byta vindrutetorkare. Vi har sprillans nya på den gamla. Fundera även på att ta ljudanläggningen från den gamla bilen. 

2 svar på ”Bilar

  1. från sierra till mondeo? vet inte vad jag ska tycka. inte blev det väl vad du egentligen ville? du måste kunna njuta i din bil. du fattar vad jag menar va?

  2. vansterchaffisen:
    Sant, det blev inte vad jag ville. Det jag ville fanns inte tillgängligt, för rimliga pengar. Det går fler… En bil ska först och främst ta mig från punkt A till B och stanna/starta när jag vill. Den ska vara hyfsat trafiksäker. Jag är ingen "bilfejare" så en "snygg" bil skulle gråta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *