Lillsemester – Tisdag

Sängarna är OK. Sov bra. Det som störde var att rummet var varmt samt att vi bodde så vi hade korsningen S:t Eriksgatan och Hantverkargatan så trafiken och det där höga klockandet vid övergångsstället hördes tydligt. 

Frukost. Vi var ut till en 7-eleven och köpte lite frukostbröd. Sedan slappade fram till ca 09:30. Fria aktiviteter. Hustrun skulle kolla upp sånt som hon var intresserad av och jag gick på mitt håll. Jag skulle kolla upp några frimärksaffärer. Var ute efter s.k. instickskort i vykortsformat. 

Jag gick: S:t Eriksgatan, gick förbi F&S, gick in och hämtade ett schema – Rörstrandsgatan – Vikingagatan – Karlbergsvägen. Här var första frimärksaffären, där fanns inte det jag ville ha. Karlbergsvägen till Odenplan sedan in på Norrtullsgatan. Där var nästa butik. Där fanns faktiskt nästan sådana kort som jag ville ha. Jag köpte 100 st. Vidare från Norrtullsgatan till Kungstensgatan – Roslagsgatan – Rådmansgatan. Denna frimärkshandlare fanns på 4:e våningen pakom en låst dörr så det fick vara. Jag styrde stegen in mot centrum. Från Roslagsgatan gick jag in på Regeringsgatan. Var inne på en företagspost och köpte ett 30-kronors frimärke. Gick vidare ned till Sveavägen och in på NK. Köpte plastfickor för vykort. Nästa anhalt fick bli Åhlens. Där köpte jag två svarta t-skirt. Hustrun ringde. Vi bestämde träff på Drottninggatan. Hon hade hittat en tilltalande buffé, vid ett ställe med lysande gröna stolar. Smakade bra. 

Vi promenerade tillsammans vidare till Gamla Stan och över till Slussen upp till Hornsgatan. Där letade vi upp Ateljé Evfa Attling och spanade in hennes alster. Hustrun hade eventuellt tänkt att köpa något men när flickan bakom disken via en knapp endast öppnade dörren för ”godkända” kunder och det fanns inte en enda prislapp så förstod vi att det var dyrt. Vi fick i alla fall det intrycket. Å andra sidan hittade vi inget som passade. 

Tillbaka samma väg till Gamla Stan. Där letade vi upp ett fik. Senare kollade vi lite gränder innan vi styrde hemåt. Vi gick Riddarhusgatan över Vasabron. Till Klara Mälarstrand över Stadshusbron och in på Hantverkargatan upp till Vandrarhemmet. 

Väl där snodde jag runt och drog i väg till F&S på S:t Eriksgatan. De hade ett BAS-pass kl 16:00. Och det var, en för mig – kändis, Annika Gärderud som ledde. Den tjejen är utvecklings- och utbildningschef på F&S Riks och hon var en av kursledarna när jag gick min BAS-ledarutbildning. En bra jympa. Men en sak som slog mig det var att Stockholmarna, på passet, jag antar att de var i majoritet, var ena riktiga surmular. Jag tittade mig omkring och såg jag ett leende så var det max. Annika däremot log och var full av energi i mitten. 

Efter jympan var det utomordentligt skönt med en bastu. 

På vägen tillbaka till Vandrarhemmet slank jag in i en ICA Supermarket och handlade några brödbitar till middagsgröten. 

Kollade TV och sedan var det dags att slumra in för natten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *