Tänder

I går ca 18:00, upptäckte jag, när jag precis ätit färdigt, att det fattades en stor bit på en kindtand i överkäken på vänster sida.
1. Helvetes jävla skit!
2. Den där ”lagningen”, ca 1/8 av tanden (känns det som, mer sannolikt är 1/16), var tog den vägen? Svalde jag den – så där bara?
3. Det blir dyrt – kanske?

I dag ringde jag tandläkaren. Personen som svarade trodde att tandläkaren eventuellt behövde ”gör mer” med tanden efter som det dels var en gammal lagning, dels stor skada samt att det fanns ett hål ”under” mellan tänderna, nära f.d. lagningen.

Vad innebär ”göra mer” ville jag veta. ”Krona” nämndes. Och det skulle kosta ca 5000 SEK! Herredumilde! Antagligen är detta en struntsumma i tandsammanhang. Men nu är jag ju en bortskämd svensk så då undrar jag ju, återigen, av vilklen anledning ingår inte tandhälsa i övrig hälsovård? Alltså i den allmänna patientförsäkringen?

Det blir till å låna pengar. Eller så får de dra ut tanden och så får det bli ett ”glapp” i tandraden där inne. Hoppas det går å laga med plast.

Fredagen den 10/3 kl 09:20 fick jag tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *