DV-videokamera

Jag gjorde det. Jag vet inte om jag lurat mig själv eller vem som lurar vad. Men i går köpte jag en DV-videokamera. Jag har ju under ca en vecka kikat på det här och fastnade då för SAMSUNG VP-D351. På pixmania kostade den senast jag kollade: 2734 SEK.

I går var jag och ”kände” på den, på El-Giganten. De hade två demoex varav det ena var prissänkt till: 2490 SEK. Jag kunde inte låta bli, jag slog till. Utöver kameran blev det också; väska (329 SEK), 5 st DV-band TDK 60min (249 SEK), En kabel 4,5m FireWire IEEE1394 4/6 pol (199 SEK) och en 50-packe CR-R Verbatim 80min/700Mb (199 SEK)

Passade också på att köpa mer ljus (filmbelysning).

Väl hemma uppgraderade jag min programvara Nero 5.5 till Nero Premium 7.0 (48€). Den versionen har en hel bunt med ”verktyg” för att jobba med film; bl.a. s.k. ’videofångare’, filmredigering, ljudskapare/-redigering samt kunna lägga upp både videoCD och DVD.

Idag ska jag se om jag kan få tag på billiga kamerastativ. Jag vill ha två eller ett och så en sådan där skena så man kan sätta två kameror på ett stativ. Jag vill dels ha ett stativ för digitalkameran. Sedan vill jag ha ett (eller en skena) till den gamla VHS-C videokameran, jag vill testa hur stor kvalitetsskillnaden blir mellan teknikerna vid ett och samma inspelningstillfälle.
Visst, jag kan hålla på å byta kameror och köra scenerna dubbelt upp, men det lockar inte, så kan jag få tag på ett kamerastativ för ca 200 SEK så anser jag att det är värt det.

Jag ska också skära till vita pappskivor (reflektera ljus).

4 svar på ”DV-videokamera

 1. Jaså, det är här du bor … 🙂

  Allt är mycket bättre nu och det fungerar även med firefox – vet inte hur jag skall tacka dig, men du skall veta att jag är mycket tacksam … autodidaktiker på området som jag är…

  • ringborg:
   Välkommen! Och tack!
   Autodidaktiker är inte att förakta.
   Min pedagogiska och/eller didaktiska ansats är att det är ingen annan än du själv som står för ”inlärandet”.
   Bara för att det sker i en skola så borgar det inte för att den kunskapen därför blir ”mer din egen” än den du ”lär själv”.
   Du ”lär själv” i bägge situationerna.
   Jag är självlärd (autodidaktiker) inom data och det är där jag nu tjänar mina pengar.

 2. Det är sant det du säger, men du gav mig tips om sådant jag inte kommit på själv. Jag satte t. ex. inte ihop frånvaron av </IFRAME> med att ramarna inte syntes i Firefox.
  Men lärdomen fanns där, annars hade jag inte vetat vad du pratade om. Ibland behövs någon som lägger saker och ting tillrätta …
  Den kunskap man får i en skola? Jag är av meningen att man inte får kunskap, snarare att man har tillgång till den och att man ”plockar” det man behöver utifrån sina behov och vilja!

  • ringborg:
   Så rätt. Det är inte många utbildare / lärare / pedagoger som har fattat det där. De ångar på och ”lär ut” och så begriper de inte av vilken anledning det de ”lär ut” inte ”går in”.
   En duktig pedagog skapar först en atmosfär av motivation. Hjälper t.ex. en studerande att se helheten eller det jag nu ska ”lära” vilket förhållningssätt ska jag ha till det och perspektivet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *