Media:

————– ttela ————–
Ledaren:
Jag måste be om ursäkt till alla andra ledarskribenter än AA. Ni får liksom ingen rättvis ”bedömning”. När jag ser att det inte är AA så kopplar jag in andra delar av hjärnan och granskar ledaren ur helt andra perspektiv och med annorlunda ”filter” inkopplade.
Så min reaktion på dagens ledare blir: Inget nytt.

Nyheter:
Min reflektion är hur förstasideredaktionen (finns det en sådan?) valt att framtona en i för sig utomordentligt tragisk händelse. Hoppas verkligen den lilla klarar upp det. [fick veta nu att hon inte gjorde det].
Men jag menar, barnet kunde ju lika väl ha ramlat från den lilla barnanpassade bänken, vid väggen. Och det var ju inte gungan som på något sätt egentligen orsakade olyckan.
Det här skapar bara en skev bild av att just den typen av gungor kan vara farliga för barn – det första intrycket – det som sätter sig på näthinnan. Lägg därtill de senaste artiklarna om hur illgärningsdårar saboterar lekparker för att medvetet orsaka olyckor(!?). Vad ger då tidningen läsaren för bild – som förstärks? Jo, att lekplatser är fullständigt livsfarliga!
Det är ena sidan på myntet, att folk blir felaktigt uppskrämda och att det är tidningen som ligger bakom den bilden. Den andra sidan, av myntet, är att det också belyser ett eftersatt underhåll och att fokus måste riktas på om verkligen lekplatser är säkra? Det kan ju ha slarvats i besparingarna och effektiviseringarnas period.

Trevligt att reporterjouren är tillbaka. Trevligt ”folknära” initiativ. Det visar också att myndigheterna inte alltid är så rackarns byråkratiska, alla gånger.

Nix-registret vill jag också slå ett slag för. Det är mycket trevligare att svara i telefonen nuförtiden. Nu är 99 av 100 samtal faktiskt äkta personliga. Förut ”snodde” telefonförsäljarna ca 50% av telefonsvararglädjen.

PS: Ni som eventuellt skulle bli irriterade över t.ex. ”Varför reagerar han inte på det, datt eller ditten.” Så kan jag meddela att det gör jag visst. Men, jag begränsar och prioriterar mitt skrivande. Och så försöker jag variera mig. MEN är det något DU skulle vilja ha MIN reaktion på så är det bara att lägga in en KOMMENTAR och fråga!:DS

Politik:
Faktiskt riktigt skönt med lite politikerstiltje.
Om vi bortser från debattinlägg, eventuell amnesti för gömda flyktingar, EU’s inblandning i dagisköken(?), Jutsjenko avskedar en hel regering(?), miljöpolitiken får ett uppsving tack vare Katrina(?), kommunerna klarar inte psykvården (jodå, det är politik), höga chefer slutar i Lilla Edet (beror säker på politiken) och kyrkovalet.

Övrigt:
Tänkte jag skulle läsa mitt horoskop. Och så gjorde jag det. Då kom jag på av vilken anledning jag inte läst det på länge. Jag är tvilling:
”Pengar: Du blir erbjuden att köpa något till ett reducerat pris. Kontrollera kvaliteten.
Kärlek: Om du lever i ett gammalt förhållande bör ni undvika hårda ord den här veckan.
Arbete: Du ställer dig kritisk till ett väl beprövat sätt att arbeta. Diskutera saken.”

Skulle verkligen behöva ”allt” till reducerat pris. Jag ligger pinsamt mycket minus i min ekonomi.
Jag lever i ett gammalt förhållande. Vi firar 29-årig bröllopsdag på söndag, jag och hustrun. Jag kan inte komma ihåg när vi senast använde ”hårda ord”, vad är det?
Och så kommer det: Vilket arbete?

Serier:
Idag var allt av relativt bra kvalitet. Men en måste vinna. Det är spelets regler. Och vinnaren är: HÄLGE! Tätt följd av ERNIE och ni som följt den fattar poängen.
———————————–

Läs på!
(Kan ju faktiskt uppfattas som både positivt och negativt?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *