Media:

————– ttela ————–
Ledaren:
Jepp! AA, helt rätt. Vilken gullig valp som helst kan utvecklas till ett monster i okunnig omvårdnad.
Ta vår Collietik Tessie (just nu sjuk). Jättesnäll, älskar barn, älskar alla – människor som enligt henne är ”normala”. Utvecklingsstörda och förståndshandikappade är hon rädd för. Hunden ”ser” något som inte ”stämmer” och reagerar med rädsla. Jag tycker det är pinsamt.
Det finns annat som omvandlar vår Collie till en ”pitCollie”; Andra katter – de ska dö, så är det bara. Hemma har vi två katter men de uppfattar hon inte som ”katter”. Halvstora och stora mörka hundar förtjänar inte heller att leva.
All denna ”aggressivitet”, hos vår Collie, bottnar i rädsla och sannolikt otrygghet i just dessa situationer. Så vi jobbar stenhårt på ”trygghetsgrejen”. Det gäller att få hunden att känna att vad som än händer så är det alltid tryggt att komma till husse eller matte.
Med TRÄNADE kamphundar är det dock annorlunda. De anfaller inte av rädsla eller otrygghet. Tvärtom. Och de gör det också utan att förvarna. Av den anledningen hinner inte även en stor kraftig hund med att försvara sig när anfallet kommer. Kamphundens signalsystem är ”borttränat” eller bortavlat.
Så är det något som ska förbjudas är det tränade kamphundar och dess tränare (ägare). Och hur förbjuder man det? Det är ju redan olagligt – att hetsa hundar mot varandra.
Vi, alla andra, som i alla fall tycker att vi försöker bete oss förnuftigt med våra hundar måste hjälpas åt att markera, säga ifrån när vi ser en person som helt uppenbart inte har koll på sin hund. Är du rädd för att konfrontera direkt, vilket ofta kan vara befogat, så ring polisen när du har tillfälle och rapportera vad du sett.
Det värsta vi kan göra är att tiga!

Nyheter:
På sidan 8 kan vi läsa att nu samlas de ”goda” krafterna för att sänka det idiotiska förslaget om sänkt spritskatt. Kan vi inte sluta med att upprepa våra och andras misstag. Se på Finland, en bra jämförbar region, de super som vi Svenskar. De ångrar idag sitt beslut att sänka sin spritskatt.
Nä, återigen: Politiker visa massa KURAGE och kräv minskade införselkvoter!

Sedan märks det att media börjar att "gotta" sig i "minnet" av terrorn i USA den 11 september.

Politik:
Nu närmar sig kyrkovalet den 18 september. De politiska stora partierna är överens, i det mesta, lite mysigt. Jag ska rösta för att inte partier med antidemokratiska och omänskliga värderingar ska få plats. Och så ska jag rösta på det eller de partierna som är för att;
– kyrkligt viga homosexuella,
– tillåter de självklara kvinnoprästerna,
– motarbeta präster som är demagoger,
– värna om mångfalden. Alla ska vara välkomna till den Svenska Kyrkan.

Serier:
ERNIE tar hem segern idag. Främst beroende på det belysande greppet att beskriva försäkringsindustrin. ZITS ligger inte långt efter, men nådde inte riktigt fram. HÄLGE var också där och hotade dagens vinnare, men den föll på att den var en repris.
———————————–

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *