Första Texten! (ngn.blogga.nu)

Ja då ska bloggen vara igång.

Här nedan kommer några noteringar jag gjort inför att min blogg skulle aktiveras.

2005-06-05 16:43 [Allmänt]
Jag ska bestämma mig för hur vi ska börja semestern jag och hustrun. Jag fyller 50 i år och jag har bestämt mig för att inte ha något kalas och åka bort.

Nu är det som det är, pengar är inte en outtömlig källa. Ekonomin begränsar.
Jag har att välja mellan kortare bilsemester till Danmark och eventuellt Tyskland eller en mer traditionell charterresa.

Troligtvis skulle jag må bra av en eller två veckor i varmare klimat. Jag mår dock relativt bra av att köra bil också. Så?

Det verkar som om värmen är på gång på våra breddgrader också.

Mitt förslag: Vi åker till Svinesund och kollar när Siv & Sune springer. Sedan åker vi med dem och med vår bil till Sandefjord. Hittar ett vandrarhem eller camping (tältgrejerna tar vi med). Därefter färja över till Danmark. Antingen från Larvik till Fredrikshamn eller från Kristiansand till Hirtshals.
Givetvis är jag ju också sugen på att köra till Stavanger och därifrån färja till Newcastle och sedan bila ned till östra England och därefter tågtunneln från Dover till Calais. Sedan hemåt. Men det blir väl dyrt som attan.

2005-06-05 14:13 [Allmänt]
Mina första bloggord blir: ”Jag är lätt bakfull”.
Inte den mest glamorösa början eller direkt intellektuella men den verkliga.

En annan verklighet. Denna text skrivs innan jag har en blogg. Jag har i flera dagar försökt aktivera en blogg via min .NU domän ngn.nu. Bloggen kommer då att heta ngn.blogga.nu. Får se om de kan fixa till det.

Egentligen vill jag ändra på min hemsideorganisation. Jag vill ha ngn.nu som startsida och därifrån en länk till min hemsida på passagen och till de icke officiella lösenordsskyddade hemsidor på telia samt till bloggen.

Just nu funkar inte ngn.nu? Vilket sannolikt beror på mitt ’schabbel’.

Jag vill att min blogg ska innehålla flera rubriker. T.ex. Allmänt, Hälsa, Politik och Personligt. Under Hälsa vill jag uttrycka mina tankar och erfarenheter om långtidssjukskrivning och vårdköer samt min upplevelse av min egen sjukdomsperiod. Under Politik vill jag främst diskutera kapitalismen och regeringspolitikers feghet och slapphet gentemot den s.k. marknaden. Arbetslösheten hamnar också under politik.

I morgon är det Sveriges nationaldag. Vad är det vi firar? Ur Bonnier MEDIA: ”Dagen för Gustav Vasas kungaval 1523 och regeringsformens antagande 1809.” Det låter ju ”hurtigt”, eller? 2009 kan bli ett rejält firandeår. 200 år sedan regeringsformens antagande. Vilken regeringsform? Nuvarande?
Den 6 juni är också ”Svenska flaggans dag” fr.o.m. 1916. 1983 togs det officiella beslutet att göra den 6 juni till nationaldag. Och fr.o.m. 2005 är den 6 juni allmän helgdag. På bekostnad av annandag pingst.

Idag, den 5 juni, är det Danmarks nationaldag och de firar ”Grundlagarna 1849, 1915 och 1953”. Så de så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *