Mot Falkenberg

Hustrun ringer till Falkenberg, på morgonen. Vi valde att hyra kampingstuga på Skrea Strand Kamping. Bokad för två nätter.

Egentligen hade vi väl inte tänkt oss att åka iväg så snart igen men det utlovades hyfsat väder så…

Packade. Tog det lugnt.

Stannade vi Volvo Brandt, Vänersborg, och tankade etanol (9:34 sek / liter). Vi köpte också ett beställt bakrutevindtorkblad.

Nästa stopp blev Överby Köpcenter.
Jag ville ha öl, snacks och en ny anteckningsbok. Jag är lite kräsen. Det är en speciell sort jag är ute efter. Den ska passa i en byxficka. Format C6. Ha hårda pärmar. Använder den flitigt så den ska tåla en hel del.
Hittade ingen. Köpte en storlek C5 som jag ämnar dela på (Bokia 35:-). Vi får se om det funkar.

För att komma till Falkenberg så 'måste' man passera Göteborg (Ett alternativ är att köra över Alingsås men det blir ju en omväg och knappast mer miljövänligt).
Tack vara frånvaron av valbara vettiga alternativ 'tvingas' man alltså dels trängas och som grädde på moset betala trängselskatt…?
IDIOTI!
Jag är för en förbifart. Alltså förbi Göteborg.

Hustrun ville stanna vid Strandgatan 1, i Kungsbacka, vilket även jag tyckte var en utmärkt idé.
Gott som vanligt.

Buffén och ägaren, i bakgrunden:
[Bild: Storgatan 1, Kungsbacka]

Kom till stugan (nr B3) lagom till eftermiddagen. Packade ur och laddade cyklarna med utrustning för en vistelse på stranden, resterande av dagen.
Först tog vi ett dopp. Jag fick gå upp snabbt. Även om det var hyfsat varmt i vattnet så kände jag hur mina leder stelnade till.

Strax efter så fick jag inta min favoritposé, på Skrea Strand, solsken, en öl i näven och ett gäng till väntande i en kylväska:
[Bild: Skrea Strand, Falkenberg]

Vi lämnade stranden först när solen gick ned. Vi blev lite lurade på en riktig solnedgång då det var mulet över Danmark. Eller åt det hållet i alla fall.

Efter att vi bytt om och lämnat badgrejerna vid stugan så cyklade vi till Strandhotellet. Jag var sugen på lite mer öl. Vi gick ut på piren och njöt av det vi såg. Tappade lusten till mer öl så vi cyklade tillbaka till stugan. Somnade gott.

Hälsoläget:
Förutom den ökade ledvärken vid badandet så kändes det hyfsat bra.
[01-08-005-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *