Teneriffa Dag 31

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska naturen, leta GPSgömmor eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat; Teneriffa Dag 30. 27/10-2011.

På bussen 115 till Silencio (Galletas).
Har precis åkt buss 103 från Porta Cruz.

AK n& SS lämnade sitt lägenhetshotell relativt tidigt idag på morgonen. De skulle ta en busstur som sedan skulle föra dem vidare upp till Teides topp (där jag fegade ur…).

Vad jag kan se kommer de att få tur med vädret. Det har precis ljusnat och jag ser hur solen skiner på Teides topp. Så då blir det säkert bra däruppe.

Blev något förvånad när jag kom tillbaka till mitt lägenhetshotell och upptäckte att klockan endast var 23 minuter över tio på förmiddagen.

Det är ca 14 mil till Porta Cruz, via Santa Cruz härifrån Costa del Silencio och busspriset blev totalt: 24,1€.
7,5€ mellan Silencio och St Cruz
4,55€ mellan St Cruz och Pt Cruz.

Vila
Vad trött jag var när jag kom hem? Fick gå och lägga mig lite. Låg sedan å funderade på vad det kunde bero på att jag var så trött.
Kom då på att jag har en infektion i vä arm.
I tisdags, tror jag, satt jag på balkongen och solade och samtidigt satt jag och pillade på allt sådant där som går att klämma ur kroppen; pormaskar och en och annan talgkörtel (ja, jag har i vart fall sådant – vad trodde ni?).
Satt pillade och klämde på en hyfsat välfylld s.k. talgkörtel på vär överarm när jag kände att det blev liksom fel. Jag kände hur det jag klämde på gick inåt i stället för utåt.
OK, tänkte inte mer på det mer än att jag slutade med pillandet och klämmandet.
Nästa dag, onsdag, satt jag återigen på balkongen och förde handen i en omedveten rörelse upp till vä överarm – och klämde till.
Istanes vad ont det gjorde och ut vällde en varblodig sörja.
När jag kände efter lite närmre så vart ett ganska stort område infekterat / inflammerat.
Tror mest på infektion eftersom det är varblandat dessutom har mina talgkörtlar som blivit talgsamlare en tendens att innehålla bakterien e coli (känns på lukten…).

Tänkte att det är bäst att hålla ett öga på det där.

I går kväll bad jag SS undersöka det det där och hon kom också fram till att det var en infektion. Hon var dock mer inne på att jag inte skulle avvakta utan hon ville nog sätta in antibiotika direkt – jag avvaktar jag.

Idag är det infekterade / inflammerade området betydligt mindre och det ömmar inte lika mycket. Kunde också klämma ut lite…

Så jag fortsätter avvakta.

Detta kan alltså vara en orsak till tröttheten.

Handla
Nu bär det av till 'närbutiken' för lite handlande.

Hälsoläget:
Trött, annars ganska ok.
[03-05-015-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *