Fredag

Efter jobbet igår så gick jag till Västtrafiks Tidpunkten och frågade igen om hur jag skulle bära mig åt med 24-timmars biljetten. 

Jag frågade om de visste om det fanns några bussar vid järnvägsstationen vid tidpunkten strax innan tåget skulle gå. Senast jag pratade med dem gick det ju bara att köpa den där biljetten på bussar. 

Då svarar de att jag kan ju köpa biljetten här (på Tidpunkten). Jag blänger då lömskt på den person som gett mig den förra informationen. Denne tittar envetet ned i en bänkskiva. 

Och sedan får jag veta att enklast är nog att jag köper biljetten på järnvägsstationen, innan tåget ska gå. 

Där ser man, de har alltså inte ändrat på någonting. Undrar om det ligger något i det att besked från män på Västtrafik är oftast felaktiga. Hustrun har den erfarenheten. Och så nu då jag också. 

Jag handlade lite och intog en hamburgermeny innan jag gick bort till jvst och köpte min 24-timmars biljett (regionen runt) för 230 SEK. 

Jag gillar att åka tåg. Det är liksom rofyllt. Och man kan resa sig och gå omkring, det gillar jag. 

Från GBG Centralstation ska jag då ta mig till Mässan. Studerar spårvagnskartor och får för mig att Mässan ligger vid Redbergsplatsen så jag satte mig på spårvagn 1 mot Östra Sjukhuset. 

När jag åkte förbi norr om Ullevi, då förstod jag att detta blir fel. Men så tänkte jag att det kan väl vara kul att se vad som finns där bortåt så jag åkte med till Olskroken. Där åkte jag tillbaka till Centralen. 

Att ta spårvagn 4 mot Mölndal och gå av vid Korsvägen fungerade mycket bättre. Konstigt, egentligen, det är inte första gången jag tar mig med spårvagn från Centralen till Mässan och ändå blev det fel? 

Utanför Mässan var det hur mycket kö som helst. Hundra meter åt vart håll, kan det ha varit så mycket? 

Lite nervöst ett tag där. Jag hade ju min biljett i mobilen, förköpt. Letade upp en ingång där det stod utställare och förköp. Fungerade skitsmidigt. Ingen kö alls. Jag visade upp mitt SMS med den där streckkoden och de läste av den och så var det klart. 

Det var mycket folk där inne, trångt. Jag strosade runt därinne och nosade på atmosfären. Tittade i varje monter och vad det handlade om. Såg en del s.k. kändisar, främst då inom den litterära världen; Carl-Einar Häckner, Liza Marklund, Jan Guillou, Sven-Bertil Taube, Leif G.W. Persson, Stig Torstensson (stod och tittade på Häckner), Bert Karlsson med fl. 

Fastnade lite vid Nationalnyckelns monter. De hade ett gäng insektsböcker som intresserade mig. Gick en sväng och kom sedan tillbaka. Hade bestämt mig för att påbörja en prenumeration men ändrade mig igen. Vad ska jag med 100 band? 5st per år, lever jag så länge? Behöver jag allihop? Dessutom ingick det i mässerbjudandet att man fick med sig fem volymer i en s.k. dramaten (shoppingvagn), skittungt! Jag hade tillräckligt att släpa på ändå. Det fick vara. Ska kolla upp deras hemsida efter att jag skrivit klart detta och närmre se vad jag egentligen vill ha. 

Klockan blev 18:00. 19:00 skulle ett gäng bloggare träffas på Gyllene Prag. Jag avrundade Mässbesöket med en öl på ett av de otaliga öl- och vinställena. 

Tog spårvagn 6 mot Länsmansgården och gick av vid Olivedalsgatan. Gick därifrån upp till Slottsskogens vandrarhem. Tänkte kolla om de får något sista-minuten-rum ledigt. De höll på att titta på det och skulle vara klara om 20 min. Jag fördrev tiden uppe i Vandrarhemmets matsal. Det fanns endast en sängplats i sovsal och det lockade inte. 

Jag styrde så stegen mot Gyllene Prag. Där var massor med folk, trångt. Förutom i mitten där det stod ett tomt bord reserverat för 16 personer, i en Helenas namn. Och i mitt huvud var det tomt. Men jag satte mig där för det var ju mest sannolikt. Och till slut kom det allt andra bloggare. Vi blev faktiskt 18st. Till min stora besvikelse kom inte Annika Bryn och inte heller Sandra Gustafsson. 

Men vi andra hade en trevlig stund. Lite tråkigt att jag bara hann med att lite lära känna dem som satt i min ända. Det gick runt två närvarolistor hoppas att man får tillgång till dem. Får kolla upp det. 

Tråkigt nog så ökade min tinnitus och förde ett oherrans väsen i mitt huvud. Så jag fick tacka för mig och leta mig hemåt. Kom hem via spårvagn 1 till Centralen. Tåg till Vänersborg jvst. Buss 91 mot Trollhättan. Den bussen stannade alldeles vid vår hållplats här där jag bor på Onsjö. Var i sängen före 24:00.

4 svar på ”Fredag

    • ab: Ser fram emot att få träffas.

      Är inne på det, är anmäld till stresshanteringsutbildning och så går jag på bassängavslappning. Men hitintills har det inte funkat.

      Min tinnitus ökar och blir som värst när jag är just avslappnad. Sjukgymnasten har förklarat det med att det har något med för korta muskler att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *