Måndag

Jobbat förmiddagen. 
Tyckte nog att jag var lite piggare. 

Kollade lite på staden (THN). Var inne till Expert och pillade på en s.k. GorillaPod. Ett stativ med liksom gripklor till kameror. Är osäker på om den klarar vikten på min kamera + obekjtiv. 

Intog en hamburgermeny. Köpte en trisslott som jag givetvis inte vann något på. 

Tog bussen hem. 

Väl hemma kom jag på att dottern sitter ju på ett flygplan, på väg till Japan. Jösses!? Hoppas det går bra för henne. Hon ska vara där ända till juni/juli nästa år. Hon ska lära sig Japanska. 

Vi har fått namn och adress till den familj hon ska bo hos den första tiden. 

Givetvis hoppas vi på att vi ska få ihop pengar och hälsa på henne. 

Jag har dock ett problem, det verkar som om jag blir bra mycket sämre av att flyga och åka hiss när höjdskillnaderna är stora. Begriper inte det där men besvären sitter i flera veckor. 

Får jag rätt mediciner av min doktor så ska det nog fungera. 

Har kommit en bit på mitt lilla dataprogram som ska underlätta administrationen inför publicering av mina digitala bilder på min fotoblogg. 

För att inte uppfinna hjulet på nytt kommer jag nog att köpa en s.k. OCX-kontroll. Ett objekt man använder i programmeringssammanhang som antingen jag (du) själv skrivit koden till eller någon annan. 

I mitt fall handlar det om hur man enklast ska få läst in s.k. EXIF-data från en digital bild. Jag är beredd att betala ca 600 SEK (90 USD) för en sådan färdig funktion (OCX-kontroll). 

Nåja, man får pröva den där EXIF-kontrollen i 30 dagar. Så jag knåpar på. 

2 svar på ”Måndag

  1. Det där med att man blir dålig av hissar och flygplan hör till nackskador. En långsam hiss fungerar ofta bra , medan att åka en snabb hiss endast en våning upp eller ner kan sätta igång symptomen. Jag har för mej att det är många som lider av samma sak utan att egentligen känna igen av vad symptomen kommer.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *