Fredag

Jobbat förmiddagen, mådde inte alls bra. Var liksom i en bubbla. Men nu är det bättre. Vilade ett par timmar när jag kom hem. Det verkar inte som om cykla eller inte har någon större betydelse för orken på jobbet. Men jag ska i alla fall åka buss fr.o.m. måndag. Tog bilen idag. 

Det blev ju lite bättre väder så jag tänkte mig ut till Onsjökärret och försöka få bättre bilder på de där Vattensorkarna. Tänkte nog inte färdigt där eller som man kan säga ”där hade jag allt otur när jag tänkte”. 
Regnet hade ju gjort att vattennivån i kärret steg. Så pass mycket att det hål, i den s.k. strandkanten, var helt övertäckt med vatten. Då går det inte att få vettiga bilder på Vattensorkar som ilar in och ut. Det går att se dem ändå, simmande in och ut. Men det blir inga bra bilder. 

Det blåste som attan så jag skippade andra tankar om bildjakt. 

Hemma satte jag mig med gårdagens bilder. De kan studeras på: ngnfoto.blogg.se bilder.ngn.nu. 

Rubrikerna: 
Onsjökärret. Fågel 070913 
Onsjökärret. Sniglar 070913 
Trollhätte Kanal (Karls Grav) Fisk 070913 
Onsjökärret. Några insekter 070913 

Läste i morgonblaskan att nu ska regeringen tuffa till det ytterligare för de sjukskrivna. Ja jösses. En får väl hoppas att det endast är fuskare som åker dit och fångas upp. 

Sedan har jag funderat lite på det där med arbetslöshet och jobb. Om nu alla arbetsplatser strävar efter att bli effektivare, slimmar sin organisation m.m. Så blir resultatet färre jobb. 
Industrin automatiserar ju mer och mer, det kräver också färre folk. 

Vilka jobb är det tänkt att folk ska jobba med? 

Är det inte dags att revidera det tänket. Byt ut ”arbete åt alla” med ”sysselsättning åt alla”. Vi måste acceptera att alla inte kan vara i den s.k. produktiva sektorn. 

Om det är tänkt att de flesta ska arbeta i den s.k. tjänstesektorn så kan det gå riktigt illa när vi går in i en lågkonjunktur. Men det skiter väl nuvarande regering i. 

Lite märkligt är det, egentligen. Nuvarande regering är ju egentligen för en relativt hög arbetslöshet (det är EU också). Det håller lönerna nere och skapar en relativt lättillgänglighet på arbetskraft, när den behövs. Det är ju det som skapar den s.k. flexibla och rörliga marknaden som främst moderaterna vurmar för. 

Jag tror inte ett skit på den här regeringen. De kör racet med den s.k. arbetslinjen endast beroende på att de då får mandat att sätta åt de som redan har det jobbigt (och som kostar, anser de), arbetslösa, långtidssjukskrivna, sjukskrivna etc. Framtiden får visa om jag har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *