Tisdag

Ledig(?) dag. 

Solen sken, klarblå himmel. Bestämde att jag skulle ge ändträet vid Onsjökärret ett besök. Ville testa om det fungerade att ha det lilla böjliga ministativet som stadga för en systemkamera, mot marken. Hur det gick kan studeras på: ngnfoto.blogg.se bilder.ngn.nu. Rubrik: ”Onsjökärret. Skogsödla 070828”. 

Jag kunde inte vara kvar så länge som jag ville. Hade en tid hos tandläkaren 10:40. I och för sig var det inte så svårt att lämna platsen. Det blåste kallt och jag hade snäppet för lite kläder på mig. 

Hos tandläkaren fick jag godkänt men jag ska gå tillbaka till att använda eltandborste. De hade fått någon ny apparat. En som tar bort tandsten med ultraljud. Otäck rackare, den tjöt och det ilade svårt i tänderna. Tandläkaren var snäll, han fortsatte med den vanliga manuella skrapen. 

Väl hemkommen satte jag eltandborsten på laddning. Bäst att göra som man blir tillsagd. 

Åt lite och vilade. 

Hade fått lapp från försäkringskassan. Jag är ju sjukskriven 25% och då får jag en lapp som jag ska fylla i för att få 25% sjukpenning (som jag egentligen, enligt min handläggare, inte har rätt att få eftersom jag uppbär 50% sjukersättning). Jösses jag höll på att få hjärnstörtning när jag skulle fylla i. Vad svarar man på följande: ”Hur många timmar arbetar du, per vecka, normalt?”, när jag har sjukersättning på 50%? Innan jag blev sjuk så var ju det normala 40 timmar. När jag har sjukersättning på 50% så arbetar jag ju 20 timmar/vecka, är det då det normala? 

Och så ska man bifoga läkarintyg i original. Konstigt? Anledningen till att jag nu fick denna lapp var ju att jag lämnade in ett läkarintyg (i original) till Försäkringskassan. Så då får man ju skriva det under ”Övrigt”. 

Ringde sedan Falck Helthcare Personalstöd. Behövde ventilera min relation till jobbet och att jag har överkrav på mig själv. Var väl sådär. Kuratorn som jag fick prata med verkade älska sin egen röst. 

Huvudvärk? Trött. 

Sedan (15:00) var det dags för nästa elände, akupunktur hos sjukgymnastiken. Idag gick det faktiskt bättre. Visserligen lyckades hon träffa mitt i en smärtreceptor vid höger öra som fick mig att gå i taket så den fick hon putta in på ett annat ställe. 
När hon snurrade på nålarna i dag så var det inte så hemskt som de förra gångerna. 

Efteråt var jag in till staden och handlade bl.a. lite tekakor. Gick sedan till biblioteket för att se hur uppdaterade de är på böcker om digital fotografering. Inte alls. Gick därför till Bokhandeln och köpte två böcker: 
”Stora fotoboken, enkla tekniker för att ta bättre bilder”, John Hedgecoe, ICA bokförlag, Tryck: Toppan, Hong Kong 2006, ISBN 91-543-2620-7. 288 sidor. 299 SEK 

Och. 

”en komplett guide till DIGITAL Fotografi”, Tom Ang, Connaught Books 2007, Tryck: Tien Wah Press (Pte) Ltd, Singapore, ISBN 978 1 84517 137 7. 160 sidor. 149 SEK. 

Fixat lite med mina bilder. 

Nästa steg, idag, är att göra sjukgymnastikövningarna. 

Kanske blir det sedan lite TV-tittande.

2 svar på ”Tisdag

 1. Det är inte lätt att vara sjuk, med alla j…a papper hit och dit. Hoppas du blir bättre av akupunkturen. Jag har fått lite tillfällig lättnad av akupunktur men för mej är det nog lymfterapi som biter bäst på både smärta och tinnitus. Det borde du prova på.

  Kram

  • Gunveig: Min pappersexercis står sig slätt – i en jämförelse – kan jag tänka. 🙂

   Lymfterapi – bäst att du skriver en utförligare redogörelse och förklarar för mig.

   Massa kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *