Lördag

Sov länge, det blev sent igår. 

Frukost med nybakta morgonbröd. 

Städade stugan. Och så kom vi fram till att det sannolikt skulle bli bra väder så vi gick (cyklade) och spanade in en campingplats. 

Satte upp tältet, svettigt. 

Softade och slöade just hela dagen. Det var någon form av fotbollsturnering, tjejer, småtjejer. Roade mig med att sätta mig i en campingstol och studera några matcher – kul. 

Vid middagen kom det en gubbe med moped och släp. Jag riktade in stolen så jag skulle få bra sikt. Efter ett tag började jag skruva på mig. Gubben var väldigt överviktig och han hade ett tält som var på pricken likt vårat men en modell mindre och han bar sig riktigt dumt åt. När han hämtade en skruvmejsel för att göra hål för tältstagen då kunde jag inte låta bli. Jag gick dit och erbjöd min hjälp. 

Först trodde jag att han satte upp det här tältet för första gången men det visade sig att han hade tältat runt med det i Norge – jösses. 

Nåja jag visade han hur man skulle fästa tältpinnarna nere vid marken sedan fick han spänna upp det hela själv. 

Han tyckte det hela var väldigt pinsamt. Han bodde nämligen i husvagn, året runt, på en camping och han brukade hjälpa andra med att sätta upp sina tält. Och nu var han på semester, med tält, moppe och släp. På väg till en döende kompis i Norge. 

På campningar kan det mesta hända – tro mig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *