Hög duktighetsfaktor

Efter att jag ringt veterinären bestämde jag mig för alternativa innesysselsättningar. Jag städade, dammsög, dammade lite och gjorde rent toaletterna. 

Passade på att gå en promenad med hunden när det inte regnade(!). 

Därefter satte jag igång med att laga mat. Jag använde det vi hade och ”slängde ihop” en variant av ungsbakad falukorv. Satte på en kastrull och kokade 2,5 dl Dinkel (spelt). Sedan skivade jag falukorven och brynte den i en stekpanna med rapsolja. Skivade två äpplen. Trädde falukorvskivor och äppleskivor om vart annat på spett och lade dem i en form och in i ugnen, 150 grader Celsius i ca 15 minuter. Skivade två lökar, ned i stekpannan med lite rapsolja. Tog en bit av ett blomkålshuvud och använde bara de små ”träden”. En del ned i stekpannan och en del ned i en skål för den blivande salladen. Hyvlade tre morötter med potatisskalare ned i salladsbunken. Gjorde ”stavar” av en halv gurka, ned i salladen. 
Använde inte alla äppleskivor till falukorvsspetten så en del åkte ned i stekpannan och en del ned i salladsskålen. 
Dinkeln kokat färdig, hällde upp den i ett durkslag och lät den rinna av lite. Sedan ned i stekpannan med den. Kryddade med salt och vitpeppar och lite citronpeppar samt lite mer rapsolja. Fick stå och småsteka lite. Rörde om salladen, hällde i lite olivolja. Fiskade upp ett gäng svarta oliver ur en burk och lade dem i ett glas. En tomat kom till användning till salladen. 
Drog spetten ur den ungsbakade falukorven med äppleskivor och lade på tallrikar. Fördelade det jag hade i stekpannan. Stekte ägg, ett ägg till varje portion (4st). Klart! 

Sedan var jag slut. Lade mig i sängen och slocknade. Vaknade när hustrun kom hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *