Morgonblaskan (ttela)

Läser två saker som jag konfunderas över.

1. På sid 20 läser jag om en Robert Svensson C-politiker i Mellerud. Enligt tidningen har han uttalat sig klantigt. Och det kan jag hålla med om, om det är sant. Denne Robert säger att han tagit hand om en dement mor och menar med det att den erfarenheten räcker. Det behövs ingen utbildning. I och för sig inte så klantigt. Det kommer nu: Samma Robert säger nämligen följande: "Menar ni att vi ska ta pengar från folk som inte känner vad maten smakar och ge till människor som inte uppfattar känslor."

Jag vill uttrycka mitt beklagande till Roberts mor, om hon nu är i livet, att hon fått utstå en sådan cynism och total brist på empati.

Och kan inte Melleruds kommunledning skicka just Robert på demensutbildning – han behöver ju det helt uppenbart.

2. På förstasidan står att regeringen inför en miljöbilspremie på 10 000 till de privatpersoner som köper en ny miljöbil, i år.
I och för sig är det ju jättebra att miljötänkandet premieras. Det hurrar jag för.
Men 10 000 kr? Det är ju 50% av försäljarens prutmån. Och det handlar om bilar som kostar närmare (eller kanske till och med över) 200 000 kr.
Köper du en ny bil i den prisklassen, sätter nyckeln i billåset och startar så har den redan förlorat 20 000 kr i värde.
Så det är klart, då kan det ju vara skönt att få 10 000 kr, som tröst.

Är det inte bättre att lägga subventioneringen på de miljövänligare biobränslena?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *