Lördag

Jag anslöt mig till den minoritet som nedlåter sig till nöjet att titta på första delfinalen av melodislagerfestivalen.

Jag noterar att bildprocucenten och kameramännen måste vara helt outbildade eller så är de höga på något otillåtet.

De filmkurser jag studerat har grundregler:
zooma inte – folk kan må illa,
rör inte kameran – det är motivet som ska röra sig.

Ja för att nu nämna bara två.

Är jag ensam om att tycka att det är jävligt störande att tvingas titta genom förvirrade kameraperspektiv?

När nu artister läger ned eoner av tid på koreografi och att man bygger scener som kostar skjortan och har hundratals effekter.

Blir inte det då bortkastat?

4 svar på ”Lördag

 1. Hej,
  Störde mig mest på att folk där ute mest verkar rösta på artisterna och inte låtarna.. Vad är det för mening att de ens framför sina bidrag? Det hade ju varit bättre att lägga ut en lista på vilka som ska vara med så hade folk kunnat rösta med en gång. För det är väl ändå inte troligt att låten ”jag tror på människan” hade vunnit om någon annan än Tommy sjungit låten och jag tänker inte ens kommentera Books låt.

  • Katrin:
   Menar du att svenska folket inte är kompetent att rösta fram ett vinnande bidrag till stora musikfinalen i Finland?

   Om så, hur ska vi då ställa oss till röstsiffrorna i våra politiska val? Hujeda, det innebär ju att politiken är populistisk och egentligen inte det minsta politisk.

 2. Tittade också på er första delfinal, och blev så besviken på hela programmet. Jag har en sån uppfattning att Sveriges melodifestival är nåt helt extra. (åtminstone om man jämför med våra (Finlands) olyckliga försök). Endera har jag blivit för gammal eller så var det bara misslyckat.

  • Gunveig:
   Vi får väl avvakta lite. Förra året tyckte jag som du men så blev det bättre mot slutet.

   Jag bryr mig egentligen inte så mycket i själva tävlandet. Jag är mer imponerad av all ny musik som produceras. Och så är flera låtar bra att jympa till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *