Rättvisa?

I nedanstående notis, hämtad från ttela onsdag 8 november 2006, sid 7, kan vi läsa om en 36-åring som vill in i fängelse. Denne försöker då ljuga sig in. Men se det går inte, det kallas mened. Och straffet för det är fängelse! 

Har liksom inte rättsväsendet misslyckats då? 

Nu ska nämnas att det fanns annat än mened med. 

Artikeln: 
"Vänersborgare dömd till fängelse för mened 

VÄNERSBORG 

Den 36-årige vänersborgaren var trött på att vara hemlös. En bekant var åtalad för att ha begått en stöld och när ärendet överklagas och skulle upp i hovrätten bestämde mannen sig för att ta på sig skulden för att få komma in på anstalt. men ledamöterna i hovrätten trodde inte alls att det var 36-åringen som var skyldig till stölden. Därför åtalades han för mened. 
Nu döms han till tre månaders fängelse för mened, narkotikabrott och försök till stöld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *