Obegripligt?

Djurplågeri på nationell nivå? 
Såg en snutt på TV i går när jag kanalsurfade, det var TV6 och programmet hette: ”World’s most amazing videos” 

Där fick man se en del korta sekvenser, fler gånger, när tjurar plågas. Speciellt en sekvens etsade sig fast och det var när människorna fäste något material på tjurens horn och tände på (eld) vilket givetvis gjorde tjuren fullständigt panikslagen. 
En annan kort sekvens visade hur tjuren hade bundits fast vid ett traktorhjul, tätt intill hjulet, och så rullade traktorn sakta framåt och tjuren försökte förtvivlat slita sig loss. 

Vad gör människorna? 
En grupp är ju de som plågar. Den andra gruppen är den som ser på. De som ser på har lystna uppspärrade ögon vidgade näsborrar och de skriker och jublar. 
Kommer faktiskt osökt också att tänka på boxning och då speciellt proffsboxning – där kan du också se samma lust och uttryck. 

Var de där filmsnuttar från romartiden? Tror inte det – de hade inga traktorer då. Det verkar vara hyfsat nya filmer – dokumenterat av en kvinnlig djurrättsaktivist, med fara för sitt eget liv. 

Jag antar att detta var i Spanien. Det är det enda land jag känner till där man anser att det är en sport att plåga ihjäl tjurar, s.k. tjurfäktning. 

Nu var säkerligen dessa filmsekvenser inte från en offentlig tjurfäktningsarena, den såg mer hemmabyggd ut. 

Tjurfäktning i största allmänhet och dylikt djurplågeri, ska vi inte kräva att det förbjuds? Vad har EU för syn i saken? 

Hur är Spanjorerna funtade? 

Det första jag känner är att nu ska jag börja förakta, mobba och bojkotta alla Spanjorer. 

Men så tänkte jag – det kanske inte är rättvist? Tänk om jag då riskerar att gå i samma fälla som t.ex. Fi-aktivister (fanatiker) som anser att alla män är våldsfixerade sexualdårar av den anledningen att det finns ett stort antal dåraktiga helsjuka män som misshandlar och våldför sig på; kvinnor, män, barn och säkerligen också djur. 
Merparten av alla män är ju hyggliga humanistiska medmänniskor. 

Men så tänkte jag en gång till – är Tjurfäktning olagligt i Spanien? Hur många Spanjorer tycker att det är OK? 
Så jag bestämde mig för att tills den saken är utredd så ska jag förakta alla Spanjorer som INTE öppet uttalar att Tjurfäktning, till att börja med, ska förbjudas, per bums! 

Jag vill också passa på att påminna om de mentala kalhyggen som tycker det är häftigt med organiserade hundslagsmål – de har mitt fullständiga förakt. 

Såg en bild i någon tidning för ett tag sedan som visade hur några i något land österut ägnar sig åt att spänna fast katter i en slags klämma som var fäst på en lång stång och sedan kokade de dem levande – det var något med att pälsen då blev snyggare. 
Dessa har också mitt helhjärtade och fullständiga förakt. 

Hur är en del människor funtade? 

Och för att sluta där jag egentligen började, hur är Spanjorerna funtade som ser detta med tjurfäktning som sin nationalsport? 

Är inte det egentligen väldigt sjukt? 

1 svar på ”Obegripligt?

  1. Gjorde en koll – för säkerhets skull. Jodå Tjurfäktningar pågår fortfarande. Men motståndet mot dem ökar i Spanien.

    "Problemet" diskuteras även i EU men där verkar man inte komma längre än till diskussion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *