Mediegenomgång

I går, fredag, köpte jag Aftonbladet & GT. Nu har jag läst igenom dem.

Sammanfattande för bägge: Det är iögonfallande vad "skräpaktiga" de är. Det finns ingen "seriös" prägel längre. De är mer "sensations" – blaskor. Nyhetsporr skulle jag vilja kalla det. Men trots det lyckas jag hitta en del som jag tycker är "trevligt".

Aftonbladet:
Agneta Sjödin, sid. 29 Om jag inte var gift. Om jag inte var sjuk. Om jag var yngre. Om jag var en kille som passade in på Agneta S. Då skulle jag inte tveka det allra minsta, att sätta in en "stöt". Den tjejen sätter igång känslor i mig. Jag gillar henne. Kär? Nejdå. Jag blir bara liksom "löjlig" inombords. Man kanske skulle bjuda henne på middag och kolla om hon är så där genomtrevlig som man får intryck av?

Peder Lundemo, sid. 12. Norrmannen som slogs med en Björn? Först skadskjuter han björnen, brottas med den, blir relativt allvarligt skadad. Lyckas sparka bort björnen, få tag på geväret och sedan sätta ett dödande skott i den. Det är sådant som får machofolket att dregla och önska att det hade varit de som fått komma levande ur ett björnslagsmål.
Själv tycker jag att han borde satsa mer på prickskytteövning. Men machodelen i mig kan inte låta bli att ”dregla” lite, bara lite.

GT:
Har valt att göra Norrmannen Peder Lundemo till ”vardagshjälte” genom att ge honom förstasidan. Är GT mer macho?

På GT’s förstasida fanns också en bild på Big Brother – stjärnan Elita Löfgren, med rubriken: ”Big Brother – STJÄRNAN I PORRFILM”, med fortsättning på sid. 31. När jag såg det sa jag till min hustru att nu ska du se att rubriksättaren varit framme igen, för det där trodde vi inte på, och fortsättningen på rubriken är säkerligen typ: ”är något hon inte skulle kunna tänka sig.” Och på sid. 31 finner jag att jag är väldigt nära sanningen. Dels gjorde hon ingen ”porrfilm”, hon sprang på en golfbana i stringtrosor med två andra tjejer, för tre år sedan. En gammal nyhet? Sedan kan jag tillägga att jag inte gillar ”uppumpade” brudar.

I tisdagens Aftonbladet läste jag en text av kolumnisten Jan Guillou. Den handlade om Björn Elmbransts bok: ”Dansen kring guldkalven”. JG hyllar den och vill ha in den på Journalisthögskolan.
I GT på sid. 4 har Johannes Bertorp (Svensk IT-miljonär boende i London) en avvikande uppfattning. Han tycker boken i princip är skräp och att författaren inte är verklighetsförankrad. Han anklagar också författaren för att ha byggt upp någon slags ”värld” som skulle vara antikapitalistisk? Så är det väl inte? Jag uppfattar boken mer som en ”manual” eller ”idébok” i tekniken att avslöja gigantiska kapitalistiska svek. Det borde väl även Johannes Bertorp välkomna, eller?

På sid 6, kan vi läsa om s.k. ”online-spel”. Man kopplar upp sig mot en s.k. spelserver och så kan flera spela mot eller med varandra. Det märkliga med denna artikel och just det ”online-spel” artikeln handlar om är att man kan köpa s.k. ”virtuella” plaster. Virtuell betyder att det inte finns. Och sedan kan man tjäna pengar på det. Det är en som köpt en virtuell ö och nu säljer han mark på den och han räknar snart gå med vinst.
ISTANES! Är folk inte kloka! Detta stöder bara min tes om att det finns ”onödigt” mycket pengar på ”fel” ställe i världen.

På sid. 9, ”förfäras” GT via rubriken: ”Skrämmande många studenter alkoholister”.
Återigen, är vi med i EU och accepterar de införselkvoter som nu är och EU’s alkohol- och drogliberalism så får vi vad vi förtjänar – ökade alkoholproblem! Bland annat.

På sid. 10 dök det upp en artikel som fick mig att reagera nästan omedelbart. Jag kom att tänka på min EL-tandborste som jag inte har köpt några nya utbyteshuvuden till. Ska snarast åtgärdas!

Läs dina tidningar med eftertanke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *