Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 25-aug-2005 22:00Studier:
Har bestämt mig för att söka en distansutbildning i skrivandets ädla konst. Känner att jag har en hel del att lära. Det lutar åt Ljungskile Folkhögskola. Ska dock kolla lite till.

Bastu:
Jag slog till och ”klämde in” ett bastubad mellan 19:00 och 20:00. Visst är det konstigt att tycka det är skönt att sitta i ett fönsterlöst rum, klätt med bräder vari en kamin knakar på upp till 70-80 grader (i mitt fall), och svettas så det rinner av en. Går sedan ut och sätter sig utanför tills man svalnat lite och sedan in igen? Och så håller man på sådär, i nästan 2 timmar? Och så tycker man det är skönt och avkopplande?
Det är kanske med bastubadande som med rökandet: ”Det är så gott att ta en rök.” Det är det ju inte alls! Jag vet som före detta rökare, det var ett behov som man försvarade och förskönade. Samma med: ”Oh, nu ska det bli gott med en kopp kaffe.” Egentligen är inte kaffe gott, jag dricker kaffe, av gammal vana, och behov. Med massa socker och mjölk kan kaffe faktiskt bli riktigt smakfullt men då kallas det visst ”Café au lait” och ”Cappuccino”.

Bastubandande kan ge biverkningar om det sker allt för frekvent; Huvudvärk och Trötthet. Jag motverkar detta med mängder av vatten och så tar jag två brustabletter Resorb® efter bastubadandet. Resorb® återställer bl.a. elekrtolytbalansen (saltbalansen) i kroppen så att hela kroppen kan tillgodogöra sig vätsketillförseln.

Media:
———————————- Aftonbladet ———————————-
Nu har rubriksättaren varit i farten, igen. Dels på första sidan med: ”Skar ur tumören i sitt eget bröst” samt på sidan 8 med: ” Hon karvade ur tumören i sitt eget bröst”.
Gjorde hon? Vi läser artikeln. Där läser jag något helt annat. Hon tog ett cellprov med en antagligen rätt så grov kanyl (nål). Och det är normalt att inte bedöva, man måste känna att man hamnar rätt när man tar ett cellprov. Huden kan bedövas lätt, med t.ex. is eller kylspray. Därefter gjorde hon inget mer ”kirurgiskt”. Däremot medicinskt, hon tog cellgifter. Och troligtvis opererades hon när hon väl kunde flygas hem. Gissar jag.

Vad vill egentligen Aftonbladet med Ledaren: ”Börja tillverka svenska vaccin” på sidan 2 och ”Smittan snart här” på sid 6-7?
Skrämmas? Uppvigla?
Det är ju knappast något opartiskt (oförvitlig sanning) beskrivande reportage av en ”verklighet”. För det första handlar det om två olika virus. För det andra, ett vaccin kan inte tas fram utan ett virus. Och forskarna vet ännu inte hur viruset kommer att se ut, så det går inte att ta fram ett virus, idag.

Tor Wennerbergs översättning av John Pilgers ”Panikmakarna – om lögnerna som ska få folket att tiga” (sid 4)
Klart läsvärt och tänkvärt.

Demokrati – på folkpartiets vis” av Åsa Lindeborg (sid 4-5)
Det är nästan så man tror att det inte är sant. Snacka om att: ”Inte se skogen för bara träd.”

Vem bryr sig om Svennis?

På sid 10-11 kan vi läsa om politikens eventuella effekter. Och den ”viktigaste” frågan Aftonbladet valt att lyfta fram är det ”utkastade” löftet om sänkt spritskatt. Kan det vara så att flera medarbetare på Aftonbladet kommer att bli gynnade av det här förslaget, än andra förslag?
Återigen: Sänk alkoholskatten om vi vill öka de alkoholrelaterade kostnaderna och lidandena. Att en sänkning av alkoholskatten skulle minska alkoholkonsumtionen, ja att tro det, då är man väldigt, väldigt naiv.

Liza Marklund på sid 15 om ”Vi har städerska nästan allihop”.
Det får mig att tänka på min första tid inom psykiatrin. Jag började som vikarie skötare 1973. Då fanns inga städerskor/städare. De kom först några år senare när någon vårdforskare (tror jag) kom fram till att det var viktigt att personalen ägnade tid med patienterna, de blev mer aktiva och mådde bättre. Det är sant! Så var det. Nu är det på väg tillbaka. Var det bättre förr?

På sid 28 hittar jag en artikel som definitivt väcker mitt intresse: ”Bloggen är som ett fångläger”. I och för sig knepigt vald rubrik med tanke på kärninnehållet i artikeln som mer handlar om vilken enorm genomslagskraft bloggningen kan få. Den kan t.o.m. hota tidningarna.

Klarade kanalen – svårt förlamad” (Sid 31).
Att läsa den ingjuter hopp. Det är ju inte en helt riskfri nackoperation jag ska genomgå.

Vem bryr sig om ”sommartorpet”, egentligen och ”Pamela Anderson” samt ”Fru Osbourne”?

Synd att jag missade ”Kommissionen”.

Om Mel Gibson har skägg eller inte är väl totalt ointressant. Betalar Aftonbladet för sådana bilder och texter? Hur mycket?

Serierna: Idag vann ”Ernie”, klart roligast.

Sista sidan: Det vore väl underbart om de som bor i Irak kunde få frid. Det är väl ingen som på allvar trott att USA skulle vara de som skulle ”fixa” det?
——————————————————————–

Må Bra!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Kväll!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.