Trött och trög Torsdag

Sover fortfarande relativt bra. Tar fortfarande en extra Paraflex, för säkerhets skull…

Bildfixande
Har försökt hela dagen med att få färdigt bilder från 080723. Men det är bara att inse, jag hinner inte, i dag, kanske i morgon?

Det är jävligt irriterande att inte ens ha denna uthållighet. Jag vilar och vilar och däremellan försöker jag gå en promenad och blir helt slut och så måste jag vila på grund av det…

Promenad
Ja, ett par korta promenader blev det idag. Skönt att komma ut även om det kommer surt efteråt.

Djur & Natur
Hittade ett par myggor, en spindel och så fotograferade jag ’Nordlunden’.
Myggor
[Bild: Parande Skogshårmygga (Dilophus febrilla Bibionidae)]

Spindel
[Bild: Vasshjulspindel (Larinioides cornutus Araneidea)]

Nordlunden
[Bild: Nordlunden]

Bokleverans
Fick min ’nya’ bok med posten idag. ”Myggor och flugor i färg”, Anthon-Coulianos, Färgserien, 1982, ISBN91-20-06213-3. Kul! Kostade 90 SEK inkl leverans. Köpt via bokbörsen.

Kunde dock snabbt konstatera att boken; ”Insekter i Europa”, Michael Chinery, Bonniers, tryck 2004, ISBN 91-34-50918-6, är mer omfattande i avseendet artantal (Myggor och flugor).

Däremot är textbeskrivningarna, främst om respektive vetenskaplig familj och dessa tvåvingars uppbyggnad och anatomi mer omfattande i förstnämnda bok.

Hälsoläget
Ja, vad ska jag skriva? Extra gnälligt och besvärligt. Tröttsamt när det hugger i muskler och bränner i skinnet och man känner hur känseln försvinner i ett stort hudparti för att sedan kanske strax därpå komma tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *