Småjobbig Fredag

Besvärsläget
Det känns som om jag går omkring med en, eller som en vattenballong. Gör jag det minsta felsteg eller felgrepp så brister ballongen.

Även om värken minskat något nu när jag ökat dosen så försvinner inte den där känslan. Så jag är fortfarande liksom väldigt försiktig, när jag går, cyklar, rör på mig, böjer mig ned, ska till att lyfta något, öppna garageporten. När kliver i och ur bilen. Som några exempel.

Hela tiden måste jag tänka på hur jag rör mig. Hur gör man det på ett avslappnat vis?

Möjliggör det eller hindrar det min strävan att leva mer ’här och nu’. Att ständigt behöva tänka på minsta rörelse är ju jävligt ’här och nu’, eller?

Utöver det där ’spännande’ tillståndet så måste jag tillstå att jag mår förhållandevis bra och har det bra (positivt tänkande är skitviktigt).

Djur & Natur
Tog cykeln i tidiga morgonstund och spanade av Karls Grav’s södra kanalkant, efetr Hasselsnok. Inte ett liv.

Jo, nog såg jag liv, joggare och så ett rådjur.
Rådjur

Städa
Har ägna hela dagen åt att städa. Låter som om jag storstädat. Jag har slarvdammsugit och så har jag städat toaletterna efter normalnorm. Och så har det skett i omgångar med lång vila emellan.

Handla
Innan jag handlade var jag till ett hamburgerhak och frossade lite. Köpte en trisslot. Vilka är det som vinner? Var är de?

Vi ska åka till Karlstad över lördag-söndag så det handlades bara det nödvändigaste; en grön längd (Prinsess), 3 liter mjölk, 1 liter filmjölk, 6st energidryck (krävs för ett vetenskapligt experiment) och 1 st miljöfarligt bubbelvatten naturell.

Socialstyrelsen
Skickade ett mejl till: Bo Lindblom, Jan Larsson och Anna Ericsson
Angående Pressmeddelande 2008-05-15 : Det försäkringsmedicinska beslutsstödet är nu komplett
[Visa mer…]

8 svar på ”Småjobbig Fredag

  • Är vi inte alla självplågare?

   Det knepiga är att vi är två i hushållet och hustruns rygg är inte så värst bra den heller.

   Jag är för att vi ska anlita hushållsnära tjänst – en demokratifråga…

   Men av någon märklig anledninge är inte röstfördelningen 1 mot 1, utan 2 mot en. Hustrun har två röster och jag en.

   Jag kan alltså bara få rätt genom parlamentarisk övertalning.

 1. Aj Nisse principer! Vi utlänska kvinnor som vid sin ankomst till Sverige har börjat med hushållsnära tjänster har inte emot att utföra dessa mot skällig ersättning som vi dessutom kunde skatta på och få höra till det efterlängtade försäkringsystemet och känna tillhörighet och deltagende i samhället. Det vore inte helt fel att de som anlitade oss och anlitar dom som har kommit nu har tillräklig med principer att vägra betala svart.
  Kramar!!!

  • Ärligt.

   Jag tror inte detta kommer att minska svartjobben nämnvärt.

   I och med att konkurrensen sannolikt blir tuff så pressas priserna nedåt och den som då erbjuder ’svart’ betalning som då faktiskt kan innebära att du tjänar på det. Även om det nu finns ’hushållsnära tjänster’ som är skattesubventionerade.

   Den här reformen genomfördes ju inte i första hand för att göra svarta jobb vita utan nu slipper ju de ’rika’ betala hela kostnaden. Nu är det ju avdragbart – toppen!

   Men, jag tänker mig en möjlighet att ’gilla läget’. Orkar inte jag städa och hustrun inte heller mår bra av det. Och vi har ingen som kan hjälpa oss i övrigt.

   Kramar!

   PS
   Är det bara invandrarkvinnor som jobbar med ’hushållsnära tjänster’?
   DS

 2. Nej då tror inte att det är enbart invandrarkvinnor, jag uttalar mig endast för de jag känner personligen och diskuterade saken med. Jo jag tror att svartjobben minskar fast inte till 100% som tjejerna önskar, vissa av de är målmedvetna och akcepterar endast legitima jobb, andra låter övergången ske naturlig dvs så snabt de får ett legitimt så låter de bli att fotsätta en annan som inte är det osv. men det finns tjejer som har otur och hittar inga och är tvungna och fortsätta enligt gamla banor för att försörja sig. Fast nu pluggar dom och chansen blir storre att hitta ett ”riktig jobb” innom snar framtid. En del vill fortsätta med hushållsnära tjenster för de trivs med jobbet och de familjer de utför dessa tjänster åt. De flesta behandlas med respekt och tacksamhet och har blivit som familje medlemmar eller tom vänner.
  Så inte allt är negativt innom den sektor 🙂
  Kramar

  • Har aldrig ”sett ner” på något jobb över huvudet taget. Däremot har jag blivit förbannad ett antal gånger när jag jobbade inom vården och avdelningsstädare inte räknades in som avdelningspersonal.

   Sedan blev jag lömsk när de ändrade beteckningen från ’städare’ till ’hygientekniker’.

   Städarna själva var stolta över sitt jobb och sin uppgift. Det var många städare som undrade om inte vi var tokiga som jobbade med att torka skit i rumpan på tanter och farbröder.

   I min värld är alla jobb lika mycket värda. Tas något bort i något led så påverkas alla efterföljande.

   Hoppas sannerligen att reformen med ’Hushållsnära tjänster’ får en positiv effekt och att folk verkligen via detta kan få ’riktiga jobb’. Och med ’riktiga jobb’ menar jag jobb som är vita.

   Kramar!

 3. Bra det där till Socialstyrelsen. Det är så typiskt politikersnacket. Ha ett mål och bolla med orden utan värklighetsförankring. Ibland undrar man om dessa politiker lever i samma värld som vi. Man har ju gått på sk arbetsförmågeutredningar mer än man har fått vård eller behandling för sina sjukdommar. Alla dessa miljoner omdirigerade till sjukvården skulle få flera tillfriskna och återgå till arbetet. Men som sagt, rättriktade, kloka investeringar ger bättre vinster, det behovs inga utredningar för att fatta det. Snabb riktig diagnos ger storre chanser för rätt behandling och förbättrad hälsa, och varför inte förebyggande hälsovård det skulle ju bli färre sjuka i första hand. Varför komplicera saker när det är så enkelt…

  • DE flesta myndigheter brukar faktiskt svara men på just detta har jag inte fått något svar…

   Förebyggande:
   Det som inte är direkt lönsamt betrakta som direkt olönsamt.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *