Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tis 24-maj-2011 20:12sömn;  det onda knät störde mig även denna natten..

Kyl / Frys
Det har ju småstrulat med handtagen på våra nya kyl & frys. Vi var uttalat noga med redan vid beställningen att vi ville att handtagen skulle sitta i samma nivå – ingen synlig nivåskillnad. Försäljaren ansåg detta vara en självklarhet och hade aldrig hört talas om att det någonsin varit någon skillnad.
De kom och handtagen monterades och det ena satt ca 4 mm lägre än det andra…

Efter mycket fixande som bl.a. innebar att firman beställde nya dörrar så återstod fortfarande en liten skillnad. Företaget hade varit i kontakt med fabriken som förnekade existens av 'skillnader'. Trots att företaget mätt upp skillnader på levererade dörrar de hade i lager.

Nåväl, vi nöjde oss till slut. Då dök nästa problem upp. Vi fick inte upp dörrarna. Antaligen hade hantverkarens fixande och justerande gjort att nu satt dörrarna perfekt och den magnetiska listen sög fast riktigt ordentligt, hela vägen runt om.

Både hustrun och jag har ledproblem och värk i händer, armar axlar, etc. så vi kunde ju inte ha det på det viset.

Efter lite dividerande om möjliga lösningar; vipphandtag, fotpedal, helt annat märke på kyl / frys. Så kom vi fram till att det minsta ingreppet och det minsta besväret var att testa vipphandtag. Det fanns visst en modell som skulle passa på våra dörrar.

Nu är vi helnöjda. Med minimal kraft tar man lite lätt i yttersta delen av handtaget och så öppnas dörren. De sitter visserligen inte i exakt nivå men det skiter vi i.
Innan de nya handtagen kom på plats så hade vi en smörkniv (plast) som vi fick föra in mellan list och kylskåp för att få upp dörren.
Det gick inte att göra på frysen så där var det dubbelhandfattning och kraftkoncentration (fokus) som gällde.

Farsan
Han har ju fått hjälp med fönstertvätt, idag. Brodern var där och ställde det mesta iordning. Småsakerna vet varken far eller brodern vart de ska stå. De menar att det har jag reda på…? Måste det upplysas om att vi är minst tre virrhjärnor i familjen…
Fantastiskt det här med att han kan få s.k. bistånd och få fönstren tvättade. Men något måste ha missats.
Far har sådan där skjutfönster mot gatusidan på sin infällda balkong. DE fönstren var de absolut skitigaste. De fönstren definieras tydligen inte som fönster…
Nu har jag skrivit till biståndshandläggaren och frågat om vad för bistånd vi ska söka för att få den typen av fönster tvättade efter som de klarar vi ju inte de heller. Vilket ju var uppenbart redan från början. Vad trött jag blir…
I min och pappas värld är ju detta givetvis fönster  men helt uppenbart definieras de inte som fönster av engagerad entrepenör.
Varför i h-e ska det krånglas till? Är detta valfrihet? (Hallå! Folkpartister!) och resten av den politiska soppan.

Geocaching
Håller på att försöka lösa ett geocacheproblem som går ut på att man först ska lösa ett korsord, som handlar om Trollhättan. Ur detta får man sedan ett gäng bokstäver, 12st, de ska leda till ett namn eller uttryck eller placeras i en viss ordning efter ett visst system (som jag inte fattat än…). Den ordningen ska sedan i sin tur leda till en sifferserie som då ger koordinaterna för själva s.k. GPSgömman (cachen).
Bra med regndagar emellanåt…

Hälsoläget:
Högersidan vill inte ge sig – lika illa som igår. Men, inte sämre, å de e ju bra!
[03-08-005-005]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “100% innedag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.