Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

fre 29-apr-2011 18:32sömn; ok.

Geocaching
Idag har jag varit och flyttat på min gömma; Hede_marsh.
Den har nu fått en placering där jag hoppas att fanatiska GPSletare inte ska 'förstöra' naturen.

Vid den platsen så hittade jag en illa åtgången plastkasse med oöppnade alkoholdrycker. 4 flaskor 33cl corona starköl. 2st 50 cl cider (7%) och 4st 50 cl burkar starköl sofiero. Allihopa med bäst föredatum ca 2008…

Har någon ungdom gömt en kasse i panik och sedan glömt den? Känns inte troligt.

Har någon illasinnad velat jävlas och gömt alkoholen? Kanske mer sannolikt om den som gömde inte nyttjar alkohol.

Jag tog då hand om 'skräpet' tömde ur innehållet hemma i slasken. Hustrun gick sedan och slängde glasflaskorna i glasåtervinningen och burkarna kommer att bli pantpengar som samlas till en husbil (f.n.). Ett projekt som sannolikt kommer att lyckas om det går i arv.

Holken
Så här många ägg syns idag:
[Bild: Ägg i holken]
Jag kan tydligt se 8st.

Det dök upp främmat i holken idag. Kan det vara en pilfink?
[Bild: Främmat besök i holken]
Men den är väldigt ljus om huvudet?
Varför i h-e köpte jag inte en färgkamera?

Farsan
"Det knallar å går." Och efter lite diskuterande så kom vi fram till att han inte är intresserad av något 1:a-majdemonstrerande.

Däremot funderar jag på att göra ett eget plakat med texten:

Utanförskap
och
utförsäkrade
det kan bara
inskränkta hjärnor
komma på
.
Alla ska vara med,
i mänsklighetens namn!

Audinommottagningen
Var dit med min vänstra hörapparat. Den förstärker inte ljudet. De skickar in den på service och inom kort kommer den att hamna i vår brevlådan. Så funkade det i vart fall förra gången jag hade ett liknande problem.

Passade på att hämta ut läkemedel på Apoteket vid NÄL's entre. Frågade lite om den cortisonkräm jag använder till mina eksem, främst det jag har fått på pannan.

Mera geocaching
Min gömma vid Sandbäck (Labourers_land) fick en ny låda.

Väl där passade jag på att filma lite kopparödlor under de plåtar jag har där.
Bestämde mig, nu, för att det inte var värt besväret att redigera filmerna (4st) för visning.
Under det jag kallar Öveby plåt ett fanns endast en kopparödla. Plåten var flyttad lite.
Under plåt två fanns det två.
Under plåt tre, inget.
Under plåt fyra en stor en.

Jag passade också på att städa upp. Det blev en bärkasse med skräp.

Nästa moment var att försöka hitta de huggormar som brukar ligga och sola på 'raksträckan' mellan Naglums kyrkoruin och Sandbäck. Hittade dem inte. Däremot hittade jag GPSgömman vid Naglums kyrkoruin: Naglums kyrkoruin.

Jag hade cykeln men jag promenerade sakta mot golfbanan. Man kan ju få syn på något. När jag cyklade till Sandbäck så stod det en Rådjurspojk inne i skogen bara några meter från grusvägen.

Stannade vid Sundsberget och letade upp en GPSgömma där också: Sundsbergets gravfält.
Här på denna gravkulle, Sundsberget, i norra ändan hade min mormor Valborg Andersson en sommarstuga. Ett svartbygge. Mellan golfbanan och ca bort till Naglums kyrkoruin och Sandbäck fanns det massor med stugor inne i skogen, på slänterna och uppe i bergen. Alla hade det gemensamt att de var svartbyggen. Kommer inte ihåg när det skedde (minst 40 år sedan) men det var väl främst Vänersborgs kommun som fick nog och rubbet fick rivas. Det skulle dessutom (helst) inte finnas ett spår kvar. Jag tycker att de lyckats rätt bra med det. De f.d. svartbyggeboendena.

Mitt i golfbanan ligger ett gravkapell. Nära det finns också en GPSgömma: Onsjö Kapell.
Den var lite knepig att hitta. Mest beroende på att min mobilGPS pekade ut en punkt som låg några meter nordost om den egentliga positionen.

På min väg hemåt fanns ytterligare en gömma som jag inte loggat (det kallas så). Nu gjorde jag det och den heter: Gott Nytt FORE !!! 2011.

Holken
Där verkar det hända något nästan hela tiden, numer. Kolla vad som gjorde ett besök:
[Bild: Främmat besök i holken, en geting]
En getinghona (drottning) som söker lämpligt ställe att börja bygga sitt samhälle.

Hälsoläget:
Idag har jag levt på gårdagens medicinering. Mest trött alltså. Trots det så tycker jag att jag gjort massor.
[01-06-015-045]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

5 Kommentarer till “Naturdag”

 1. Ing-Britt Lind Japan

  Har letat geoc.. vid Dalbostugan och Blåsut kiosken men hittar dm ej. Det är gör svårt!

 2. nisse nisse Sweden

  Sant, ibland är det gôrsvårt. Råkade ut för en irriterande rackare i Alanya i Turkiet. Fullständigt omöjlig att hitta. När jag skulle skriva in, på geocaching.com, att jag inte hittat den så var det en som hittat den, ‘lätt’, strax efter att jag varit där. Ett par dagar senare gav jag mig dit igen. Inte f-n hittade jag något. Och den lådan var stor som en 2 liters glasslåda (BigPack). Kämpa på!
  Jag får väl söka mig däråt å se om jag kan hitta nåt… (till Blåsut kiosken och Dalbostugan)
  /Kramar!

 3. Ing-Britt Lind Japan

  Vid Dalbostugan ska den ligga under tegel, men det finns massor av tegel och min GPS är kanske inte så exakt. Vid kiosken ska den sitta på infotavla men folk som går förbi stirrar så konstigt när jag letar där. Inget fynd där heller tyvärr.

 4. Nils-Gunnar Nordlundh Japan

  Kollade upp Dalbostugan. Hittade inget. Det har ingen av de 4 föregående heller.
  Och den vid kiosken är tydligen ’snodd’.
  /Kramar!

 5. Ing-Britt Lind Japan

  Oj det är förklaringen, jag har paddlat till grönvik och tog en fika på berget. Jag ska kolla jacks backe mån dag, nån gång ska jag väl hitta nån gömma.

Skriv en kommetar till “Naturdag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.