Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu
sömn; ok.

Vitvaror
Vi var in till byn idag för att bl.a. titta på ny s.k. hällspis. En 'platta' har lagt av. Vi var in till en vitvarubutik och hittade genast en som vi bägge gillade (Elektrolux EKC60153W (7990 sek). Jag gjorde sedan en lov i affären och hittade kyl och frys som i storlek passar precis hos oss. Vi har den märkliga höjden 1550mm. Främsta orsaken är väggmonterade s.k. överskåp (vilka givetvis går att ta bort men då krävs nedslipning av vägg och tapetsering om man inte hittar överskåp som passar 'perfekt'.).
Nåväl strunt i orsakerna. Vi fick ett bra paketpris; spis, kyl & frys: 20800 sek. Inklusive att de levererar hem byter och tar hand om det gamla.

Väl hemma ville jag för säkerhets skull kolla hur mycket pengar vi skulle kunna spara in energimässigt. Sedan tidigare har jag en (ELTECH) elmätare PM-200.
I broschyren för de nya vitvarorna kylen och frysen var förbrukningen för kylskåpet Elektro Helios KS3820 angiven till; 80 Watt.
För frysen Elektro Helios FG3330 (självavfrostande) var effekten angiven till; 120 Watt. Bägge är A-klassade (energiklass).
Följande mätvärden fick jag för våra, befintliga, kyl- och frysskåp ElektroLux. 'Original' sedan bygget 1986.
Kyl: 73-94 Watt (snitt: 82 Watt)
Frys: 97-122 Watt (snitt: 110 Watt (ej självavfrostande))

Min slutsats: Vi tjänar inte några energipengar (eller energi) på att byta kyl och frys. De har smärre funktionsbrister som vi kan leva med. Resultat: Inte nya kyl och frys.

Däremot blir det säkerligen en ny s.k. hällspis.

Vila
Efter besöket i vitvarubutiken vilken föregicks av besök i matvarubutik och före det s.k. utelunch. Innan den så var vi in  till Lindex. Hustrun skulle ha ett par matchande strumpor eller liknande till nya klänningen (disputationsfesten). Vi hann också med ett besök i en butik och inhandlade en liten present till disputanten (blivande doktor) och vi började 'racet' med ett besök i bankens bankfacksvalv.
Efter allt det så var det sängen som var enda alternativet.

Datalagring
Nu har jag placerat mina viktiga digitala data, främst bildfiler, i bankfacket. Allt s.k. säkerhetskopierat till en s.k. extern USB-hårddisk. Iomega 400GB. Ca 193GB data ligger f.n. på den.

Funderar på att investera i en 'syster' till den så att det bara är att byta. Annars måste jag ju till banken och bankfacket å hämta USB-hårddisken. Göra en säkerhetskopiering hemma och sedan åka tillbaka och lägga den i bankfacket igen.
Kollar vad en liknande kan kosta…
… Iomega Prestige Compact Portable 500GB; 559 sek + frakt (29 sek) hos CDON.COM

… jag beställde en sådan och så passade jag på att komplettera lite i min Sean Connery DVD-samling, med; Den längsta dagen (från 1962) och Dragonheart (från 1996).

Hälsoläget:
Det mesta känns bra. Lite jobbigt med tröttheten och lite, lite småvärk nästan överallt…
[01-08-005-005]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Det är väldigt lugnt och tyst här hemma nu…”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.