Irriterande slö dag

sömn; helt ok.

Skanning
Skannat en bild från ett av syrrans album. Har nått till nr 4 nu, 5 kvar. I album nr 4 har jag valt ut 22 bilder.
Här har jag valt ut en, på mig:
[Bild: Nisse i Londons Vaxkabinett 1978]
Det är 1978, sportlovet. London. Vaxkabinettet.
Jag, hustrun, brodern, syrran, morsan och farsan tog färjan från Göteborg och åkte till London.

Promenad
Valde även idag att gå min naturrunda även om det blåste och var mulet så vart det i alla fall ett antal plusgrader och det gick att gå.
Vädrade den digitala systemkameran (DSLR). Det kom inte till användning. Tänkte annars att jag kanske skulle få se ett rådjur idag också och då få bättre bild än igår.

Farsan
"Ligger å vilar." Arbetsterapeuten hade tydligen varit där igår så att han fått träna lite på tekniken med elarbetsstolen. Både han och arbetsterapeuten hade tydligen svårigheter med att manöverera den. Går det kanske att göra 'joystiken' mindre känsligt? Och så skulle arbetsterapeuten ringa upp mig angående fars datorarbetsplats, med den nya elarbetsstolen kommer han tydligen inte ända fram – kan jag göra något åt det?.

Vila
Blev 'akut' trött. Vaknade efter ca tre tim vilande.

Hälsoläget:
Före promenaden kändes det mesta bra. Efter ca 1km så sätter en radda besvär igång – det är då andningsträningen kommer till användning. Klarar jag att fortsätta ca 1 km till så brukar det släppa och den resterande kilometern kan vara riktigt behaglig. Idag ville det inte riktigt släppa i högerbenet.
Men jag har gett mig den på att gå de här promenaderna, kroppen behöver dem och jag är av den tron att rör jag inte på mig så försämrar jag mina förutsättningar ytterligare.
Under eftermiddagen slog tröttheten till.
[02-04-015-025]

2 svar på ”Irriterande slö dag

  1. Ja man tror ju att man förbättrar sina odds med att röra på sig fast ibland undrar man?? Har själv fått trappa ner ordentligt men det är ju så besvärligt då det blir så smärtsamt.
    Vilken härlig bild i vaxkabinettet helt moderna kläder, bootcut som kommer stort, pilotbrillor och pilotjacka!! Om de inte skulle krympa så skulle vi kunna köra återvinning hela tiden..men för mig, och säkert de flesta andra, finns det inte plats att förvara allt under tiden det är omodernt!

    Grattis till dottern på hennes dag!
    Kram Nonna

    • Eftersom jag ytterst sällan ändrar ’stil’ så är jag i regel ’inne’ ca vart 10:e år :me:

      Det var inte så länge sedan (eller det kanske var det?) så satt sonen och gapflabbade åt bilder på mig med utsvängda jeans.
      Faktiskt, kort därefter blev det populärt. Gissa vem som kom med utsvängda jenas? Och gissa vem som påpekade ’jämförelsen’?

      Det är en jättesvår avvägning detta med ’rörlighet’.
      Att röra på sig ökar röligheten (fysiskt) samtidigt som det begränsar rörelseförmågan, främst via ökad värk (här är psyket med och påverkar också).

      Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
      [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *