Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu
sömn; ok.

Google
Jag vet inte om ni noterat det men under några dagar så har det högst upp på den här sidan funnits en Google sökrad och i min s.k. vänster sidopanel, längs ned ett gäng Google-annonser.

De här fixar man dit denom att hos Google ansöka om ett s.k. Google AdSense-konto.
Tanken med det kontot är att man ska tjäna pengar och bli omättligt rik. Det finns massor med success stories. Kände att det där måste jag ju kolla.
Jag gick med 9/2-2011. Första dagen 'tjänade jag 80 öre' och det blev också den totala förtjänsten. Nu kommer jag aldrig att få de 80 örena eftersom Google inte betalar ut något om det understiger f.n. 700 sek.
Jag tog bort annonser och sökrad, idag, 12/2-2011.

Då kan man ju undra, vad kommer det sig att jag inte vill vara med längre?
Jo, det beror på främst två saker:
1. Stötande annonser:
De annonser som dök upp kunde ha innehåll typ: "söker du heta dejter" (singel-dejting.se) eller "vill du ha en bröstförstoring" (activebust.net) samt "Free online dejting" (www.badoo.com). Den typen av annonser kände jag mig inte bekväm med. Så då fick man krångla sig in på en AdSense-administrationssida och blockera de 'sajter' som levererade annonser som jag inte tyckte var passande (emot min policy). Vid varje 'blockering' fick man uppmaningen: "Du är väl medveten om att detta kommer att begränsa din möjlighet att tjäna pengar."
Till saken hör, att i den policy, som jag som kontoinnehavare fick acceptera för att få ett AdSense-konto så stod det bl.a. att den sida jag har annonserna på får inte strida mot Googles policy om vad en sida får innehålla och det är bl.a. s.k. vuxeninnehåll. Sådant med sexisitiskt anknytning alltså.

Men Googles grundtanke är att jag ska acceptera att de säljer annonsplats till just denna typ av annonsörer och jag förväntas tillåta att det visas på mina sidor…

Jag befann mig alltså i en situation där jag 'ständigt' fick bevaka Googles annonser så att det inte visades något som gick emot MIN policy och så fick jag då lägga in en blockering i AdSense-administratörsdelen.

Så där vill jag inte ha det.

2. Arrogant, obefintlig, support:
Som ny stöter man givetvis på problem. Även om jag studerat alla guider (som f.ö. vad gjorda endast för de som har Windowsgränssnitt), s.k. FAQ och s.k. forum samt hjälpsidor, bloggen var på Engelska (i.o.f.s. inget problem, för mig), Så dök det upp, för mig, problem som jag inte hittade lösning på.

Så jag skickade utförliga frågor, där jag beskrev alla mått och steg jag vidtagit, till AdSense support och får till svar att jag ska läsa igenom, av dem föreslagna hjälpavsnitt (vilket jag redan gjort) och helst ställa frågor på forumen.

Jag har studerat de där forumen. Antingen är språket arrogant eller högtravande. Lite besserwisserattityd. Och man hänvisas till att först läsa igenom (söka) 'hela' forumet innan man ställer sin fråga…
Den fråga jag hade var det ingen som hade kompetens att svara på då de s.k. moderatorerna, på forumen, var forumanvändare som av Google blivid utsedda eller certifierade till moderatorer. De var alltså duktiga användare av AdSense – som  fungerade för dem.

Jag gick igen om en problemlösarguide och den slutade i att jag skulle skicka ett meddelande till supporten. Och får då till svar att jag ska läsa igenom hjälpsidor, studera guider, FAQ och söka råd och hjälp i forumet…

Sådant bemötande får mig att gå i taket – lite moment 22.

Jag fick givetvis ingen hjälp, trots att jag till supporten tipsade om vad i deras funktion (egentligen ett antal s.k. API:er (program)) som kunde vara fel.
Jag fick alltså lösa problemet själv, helt utan vägledning. Jag löste det. Men det blev inte på det sättet som Google AdSense hade tänkt.

Ni kan se på min lösning på min nu inaktiva blogg: ngn.blogga.nu, det är den s.k. sökfunktionen under min bild.
Skriver man in ett sökord så visas resultat i ett nytt fönster, via Google.
Det där fixade inte Googles AdSense – då visades en tom sida.
Med min fix så visas ett antal träffar om ordet / begreppet förekommer i bloggen.
(Jag är dock tveksam till om jag har rättighet att ha den där…?)

Har begärt att mitt konto ska avslutas.

Fick precis ett meddelande från AdSense, de accepterar inte min begäran om att avsluta AdSense-kontot…?
… jag skickar en ny begäran. 99% av AdSense meddelandemottagning behandlas av s.k. robotjänster. Det är antagligen den mest sannolika förklaringen till att det blir så tokigt som det blir.
Jösses jag blev nekad igen! Nu står det så här:
"Hej! Vi kan inte avsluta ditt konto eftersom du har betalningsspärrar i ditt konto. Vi kan inte avsluta ditt konto förrän du tar bort betalningsspärrarna eller anger att du inte vill ta emot dina obetalda intäkter. Observera att vi bara betalar ut intäkter som överstiger uppsägningsgränsen.". Jag har 80 öre innestående…

Då ska vi se; ta bort en betalningsspärr, som jag aldrig satt…

Det verkar som att jag bara kan ändra detta om saldot uppgår till 60 sek… ('uppsägningsgränsen')

Nu har jag i vart fall satt en spärr… som  säger att AdsSense ska hålla inne betalningarna. Så nu gör jag ett nytt försök att avsluta det här…
Funkar det inte nu så får det väl ligga kvar, inaktivt. Jag använder det ju inte. Bäst dock att hålla lite koll…

Fick ett autosvar från Google AdSense:
"Hej! Vi kan inte avsluta ditt konto eftersom du har betalningsspärrar i ditt konto. Vi kan inte avsluta ditt konto förrän du tar bort betalningsspärrarna eller anger att du inte vill ta emot dina obetalda intäkter. Observera att vi bara betalar ut intäkter som överstiger uppsägningsgränsen."

Det går alltså inte att avsluta…

Det måste innebära att de, sannolikt, tjänar en hel del pengar på att inte låta folk avsluta sina AdSense-konton. Milde himmel, kapitalismen har inga gränser… i.of.s. givetvis inget nytt, men ändå…

Så här blir ju resultatet:
1. Du öppnar ett AdSense-konto och får tillgång till det efter godkännade – tar någon sekund.
2. Hur du vill ha pengarna (om du nu tjänar några) , eller om du vill avsluta kontot, kan du bara bestämma om du tjänat mer än 60 sek.
3. Men, enligt avtalet, behöver Google inte betala ut något om det understiger 10 dollar f.n. ca 700 sek.

Av det får ni dra era egna slutsatser.

Besök
Hustruns syster var här. Hon och hustrun vara ute en sväng sedan blev det en liten fika och lite prat.

Farsan
"Det knallar å går". Det betyder att det är som det ska vara.

Melodifestivalen 2011
Deltävling 2, Scandinavium, Göteborg

De fem bidrag som fått flest antal röster i första omgången, går vidare till omgång 2, resterande bidrag åker ut.
Det bidrag som i första omgången fått allra flest röster går direkt till finalen i Globen.
Fyra bidrag tävlar nu i omgång 2.
Vinnaren i den andra omgången går till finalen, i Globen, medan tvåan och trean tar sig till Andra chansen i Sundsvall.
En av de fyra, åker ut.

(Startnr. artist, "låt".  / ev anm. / omg 1 / omg 2)
1. Brolle, "7 Days And 7 Nights". / omg 1: Vidare  / omg 2: Globen
2. Loreen, "My Herat is Refusing Me". / omg 1: Vidare / omg 2: Andra Chansen
3. Babsan, "Ge mig en spanjor". / omg 1: Ut
4. Elisabeth Andreassen, "Vaken i en dröm". / omg 1: Ut
5. Sanna Nielsen, "I'm in Love". / omg 1: Vidare-Globen
6. The Moniker, "Oh My God!". / omg 1: Vidare / omg 2: Andra Chansen
7. Anniela, "Elektrisk". / omg 1: Ut
8. Christian Waiz, "Like Suicide". / omg 1: Vidare / omg 2: Ut

Tyckande: Ingen låt stack ut å impade på mig…

Hälsoläget:
Jobbig dag. Trött, seg i muskler och leder.
[03-05-005-005]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Lördag eller vardag – vem bryr sig?”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.