Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

ons 9-feb-2011 20:27sömn; ok.

Farsan
Ska dit strax efter tolv. Hoppas verkligen att han känner sig trygg med att vara hemma.

Om vi börjar med pappas trygghet; Han känner att han vill vara hemma. Det första vi gjorde var att påbörja abonnemanget av morgonblaskan ttela. Han får första morgontidningen på fredag och så skickar de ny faktura.

Pappa ringde mig mellan 10 och 11 och lät lite förtvivlad. Han hade larmat för han ville ha mjölk insatt i kylskåpet och disk flyttad från bordet till diskbänken. Det här förklarade han för larmtjänsten som bekräftade att de uppfattat vad far sa och skulle framföra det.
Det kommer två personal 'rusande' och tror att det är akut. Antar att de inte blev så värst nöjda när de ser far sitta där vid köksbordet och vill ha hjälp med att flytta på lite disk och få mjölken insatt i kylskåpet.
Han blev då tillsagd att han får bara larma när det är akut.

Pratade med pappa. Jag tycker nog att 'larma' för att få mjölk inställd när det 'endast' återstår ca 1 timma innan nästa planerade besök, ska man nog kanske ligga lite lågt med.

Far får hjälpa till och vara lite smidig och kanske mer planerande.

Vi gjorde också upp med hemtjänsten, eftersom far blivit lovad, vid vårdplaneringen, att han fick 'larma' vad det än gällde. Det skulle alltså fungera precis som om han vore kvar på korttidsboendet – så var det sagt. Men för att undvika 'onödiga akut'-utryckningar så ska hemtjänsten ringa far, när han larmat, svarar inte far då, ja då är det akut. Svarar han så kan de resonera om 'insatsen'.

Det som stör mig mest och ställer till det för pappa och kanske främst hemtjänsten är att primärvårdens arbetsterapeut inte gjort vad som blev bestämt. Hemtjänsten har alltså i nuläget inga hjälpmedel för att underlätta förflyttning, t.ex.

Jag har 'jagat' primärvårdens arbetsterapeut och biståndshandläggaren har också gjort det. Var är människan?

Det är lite si och så med fars tidsuppfattning och komihåg men det verkar som att primärvårdens arbetsterapeut ringde far under gårdagen och meddelade att hon "tittar till honom i nästa vecka". Är det sant så är det snudd på tjänstefel.

Sedan ska hon, enligt far; "Ringt tidigt som f-n!" idag, onsdag morgon och meddelat att hon kommer under dagen och att hon skulle komma tillsammans med hemtjänstpersonalen. Detta har dock inte hemtjänsten hört något om. Och samarbete med hemtjänsten förutsätts.

Så, nu har jag gjort upp, i samråd med biståndshandläggare, att jag ringer far en stund före fem, idag. Har hon inte dykt upp då så ska jag ringa eller meddela det till biståndshandläggaren.

… mina nerver ….

Ringde far: Ingen arbetsterapeut…
Ringde biståndshandläggaren och meddelade att arbetsterapeuten inte dykt upp och inte heller tagit kontakt med hemtjänstgruppen.

Surfplattan
NetOnNet meddelar att de skickar en returfraktsedel så att jag slipper stå för fraktkostanden.

Jag fick erbjudande om 'annan produkt'. Har kollat; de har inget annat som jag känner att jag vill ha så jag gav dem ett erbjudande, kan de trolla fram en: "Archos 101 Internet Tablet 8GB för samma pris som Pixmania erbjuder" så kan jag tänka mig 'annan produkt'. Annars blir det återköp.
Det blir återköp.

Hälsoläget:
Musklerna i nacke och rygg är 'superspända'. Jag är nog stressad. Fast mest tror jag på att jag är mer förbannad.
[03-03-015-005]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Mina nerver…”

 1. Annelie Sweden

  Hej!
  Gud va jag känner med dig och igen mig. Telefonsamtal till olika instanser, väntetider, folk som inte svarar etc. Då jobbar du inte heltid med skolbarn. Man klarar det man måste, så är det. Men ibland när man tänker tillbaka så inser man att ibland blev det bara lite för mycket. Så ta ett djupt andetag och tänk imorgon är en annan dag!

  Kram fr kusinen

 2. nisse nisse Sweden

  Tack, för din medkänsla, kära kusin.

  Jag lovar, jag tar verkligen en dag i taget. Egentligen lever jag oftast timme för timme.

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

Skriv en kommetar till “Mina nerver…”

Canada Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.