Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

fre 4-feb-2011 23:01sömn; ok

Farsan
Idag är det VPL (VårdPLanering).

När jag var på väg dit så ringde mobilen…? Jag höll på att köra i diket. Det var hantverkare som undrade om det var ok att de gick in med huvudnyckel hos far för att fixa tröskeln mellan hall och WC. Jag sa ok till det.

Det var en spännande VPL, närvarande; Farsan, jag, brodern, Biståndshandläggaren, Primärvårdens Distriktsarbetsterapeut, Tallbaken (kommunens) Sjukgymnast, Omvårdnadsansvarig Sjuksköterska och omvårdnadsansvarig Undersköterska.

Jag hoppar över resonemanget och går rakt på resultatet:
Vården har inte kommit fram till grundorsaken till den smärta far får i vänster ben. Den strålar upp från knät och mot höften. Det förväntas att den kommer att försvinna men att det kan ta tid.

Far får åka hem på måndag em för att pröva och se om det känns tryggt (permission). Platsen på Tallbacken är kvar t.o.m. onsdag.
Biståndshandläggaren utökar hemtjänstinsatserna maximalt (så mycket det behövs). Hon ser också till att far får färdjänst med rullstol. Hon kontaktar också hemtjänsten så att de 'står bredda' när far kommer hem.
Primärvårdens Distriktsarbetsterapeut gör ett hembesök hos far på tisdag för att se vad som kan behöva kompletteras. Typ; hjälpmedel och ev. ytterligare bostadsanpassning.
Jag och brodern tog på oss uppdraget att hämta fars privata rullstol, hemma hos han, då den är mer anpassade efter far än den han har på avdelningen. Det var arbetsterapeuten som kom med det lysande förslaget.
Den beviljade s.k. EL-arbetsstolen bestämdes det att avvakta med tills far känner att det är tryggt att vara hemma och att det fungerar med den rullstol han har – sedan kommer arbetsterapeuten med EL-arbetsstolen och ser om far kan hantera den.

När jag och broder var hemma hos far och hämtade rullstolen så var hantverkare där och fixade till en snygg kort 'ramp' på var sida om tröskeln (mellan hall och WC).

Far har alltså till på måndag fm på sig att fundera på om det känns som en vettig idé, att åka hem och 'pröva' och tycker han det så måste han på onsdag känna efter om det känns tryggt eller inte. På torsdag är platsen på Tallbacken 'borta'.
Alternativet efter det är i så fall att öka på hemtjänstinsatserna ännu mer.
Jag är vän av detta då jag anser att vård och rehabilitering på Tallbacken inte leder framåt. Jag tror att biståndshandläggaren var inne på samma tanke.

Far har fått ett enda direktiv: han får inte ens tänka tanken att resa sig upp, på egen hand, han måste i så fall trycka på larmet och snällt vänta på hjälp.

När mötet var avklarat så fick far sina efterfrågade snusdosor. Och så kom han lagom till lunchen.

Nedvarvning
Åkte till Överby köpcenter. Inhandlade en st Aftonbladet. Knallade bort till McDonalds. Satt där och läste (om allt icke-lugnande elände) och åt.

Pixmania
Meddelar att de 'annulerar' beställningen och återbetalar beloppet som rör aktuell beställning (surfplattan) – puckon!

Hälsoläget:
Stressig dag (mest mentalt). Jag blir helt slut efter en sådan sak som fars VPL. Har legat i sängen nästan hela eftermiddagen. 'Bara' värk i armarna och en något förhöjd tinnitus (säkerligen stresstriggad). Det är väl som Berra antyder att min tinnitus beror på att jag försöker 'få in' en massa i huvudet men det 'pyser' ut igen och det är det som låter. Han är inte dum den pojken…
[01-03-015-025]

 

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Mest farsan”

 1. Nonna Sweden

  Jadu, hoppas det löser sig med pappsen din, man får ha ”halva huvet” där och fundera hur det går. Våra två gamlingar har ju bytt rum på sitt boende, så nu är det flyttat klart till det nya sovrummet, sånär som på en taklampa som maken inte fick ner då den verktygslåda vi brukar låna på boendet inte stod att finna.
  Den kommer väl ner endera dan – det blir så stora problem det där som inte är klart.
  Jag har ju oxå något öronsus som stör, kanske är det så där det är – en behaglig tanke, fast det är klart det gäller ju att de rätta sakerna pyser ut!!!
  Snart blir det entrecote-gryta och en iskall stark!
  Kram Nonna

 2. nisse nisse Sweden

  Faktiskt litar jag helt och fullt på dem kommunala omvårdnaden och Trollhättans hemtjänst. I vart fall den far är i åtnjutande av, är kanon!

  Det är väl det som är baksidan med ’pysande tinnitus’ att vi inte kan styra vilken kunskap / erfarenhet som läcker ut – om det nu skulle vara så…

  Vad gott det låter med ’iskall stark’. Jag väljer dock att avstå, den här helgen.

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

Skriv en kommetar till “Mest farsan”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.