Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 30-jan-2011 19:09 

sömn; ok. faktiskt…

Ett kärt återseende – igår
Det var massor med år sedan jag senast träffade 'Berra'. Stugan var skitmysig och så hade han ju byggt allt själv. Ja, eller i vart fall till 99,99%. Jag tror inte han fixar att bygga själva vedkaminen och spis och sånt där…

Det blev mycket släktforskningsprat. Han hade samlat på sig en hel drös med otroligt dråpliga berättelser.

Och så drack vi öl. Jag vet att jag började ca klockan tre på eftermiddagen. Idag påstod Berra att vi avlutade med en Wiskey, klockan tre, i morse. Inte undra på att det känns som att jag inte har riktigt 100 koll.

Berra och jag bodde ihop i Kristianstad när vi gick vidareutbildning i psykiatri för sjuksköterskor, 1982.
Så det blev givetvis en del psykprat också men det berodde mest på att han hade fått en journal från en gammal släkting som vart intagen på 'dårhus' i början på 1900-talet och när han läste upp det standardformulär (daterat 1901) som innehöll 'frågeställningar' som skulle tas ställning till, av läkaren, så konstaterade vi att dagens psykiatri har backat. I vart fall i det avseende hur den grupp med statliga myndighetspersoner resonerat om hur man ska förhålla sig till psykiskt sjuka människor. Tyvärr var ofta verkligheten helt annorlunda.

Jag var då djupt imponerad av hans matlagningskonst. Han bjöd på rätter som jag aldrig tidigare varit i närheten av. Det mesta var baserat på linser. Han vart inspirerad av en längre vistelse i Indien.

Igår imponerade han igen. Det började med att han smälte en plaststekspade i en teflonpanna, Resultatet blev ungsbakat nötkött i skivor och om jag nu minns rätt så var där också ett gäng blandade stekta grönsaker.

Hälsoläget:
Trött så jag nästan ser i kors. Längtar till sängen. Min tinnitus för ett jäkla väsen.
[01-08-025-015]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

6 Kommentarer till “Toppenmöte!”

 1. Nonna Sweden

  Ha-ha låter som om du trivdes bra. Nya mattips behöver vi alltid och så klart är det bra om man minns VAD man åt så man kan upprepa bedrifterna. Vila nu upp dig och man undrar lite om det är tinnitus som bråkar i huvudet, så det inte bara är vanliga kopparslagare som vill banka vett i din knopp!

  Ha det gott och sov ut!!
  Kram nonna

 2. nisse nisse Sweden

  Nu är jag ordentligt utsövd (13 timmar). Min tinnitus är dock kvar…

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Berth-Ove Sweden

  ”Tinnitus” ! ??!?
  Om jag känner dig rätt, så är det nog mer en fråga om ”tanke-trängsel”.

 4. nisse nisse Sweden

  Jo, jag har kronisk tinnitus, såg du inte mina bägge hörapparater?

  Men, nu fick jag något att fundera på. Kan det faktiskt vara så att min tinnitus ökar om jag har tänkt för mycket. Eller, försökt tänka?

  De e ju knappt så en vågar tänka tanken…

 5. Berth-Ove United

  ….sista mening låter klok.
  Alltså; släpp taget, tänk inte…

 6. nisse nisse Sweden

  Jag har ett j-a ’tag’ och jag lovar att jag ska FÖRSÖKA tänka så lite som möjligt… /Sköt om Dig! (Och då menar jag att du ska vara rädd om dig)

Skriv en kommetar till “Toppenmöte!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.