Gävle. Dag 3

sömn; ok

Tova
Vaknar tidigt. Vi ligger lite längre. Just nu är Tova med sin mor och mormor ute på staden och det är meningen att jag ska ligga och vila..

 

Jag kom allt till vila, till slut.

 

Pulka
Hustrun och dottern kom hem med en jättelik plastpulka.

Fick fundera lite på hur den skulle monteras på säkrast vis.

 

Efter det trilskades Tova rejält med maten och uppvisade en lysande svårighet i att få till lunchvila. Det gick det med, till slut.

 

Testet med pulkan gick bra, för oss vuxna. Jag och Tova åkte ned i den nya stora pulkan, i en väl plogad gångväg med lämplig lutning – alldeles vid Brynäs kyrka.

 

Hon ville inte åka någon mer gång, fastän jag styrde som en avancerad rodelåkare.

 

Vi backade ett steg i utvecklingen så hon fick åka med en lilla pulkan. Första gången gick bra, andra gången siktade jag väl lite fel så den styrde upp mot en snövall och då välte ekipaget. Därefter ville inte Tova åka något mer.

 

Tovas mamma kom efter en liten stund. Hon och hustrun åkte, då hade skitroligt, jag hejade på och Tova skötte förtvivlan.

 

Hustrun och jag kände oss sedan tvugna att åka i den ’stora’ backen.

 

Att ta sig ned till marken känns inte smidigt och sedan sätta sig i en pulka känns inte så elegant det heller. Själva åkande är ju bara glädje. När det hela sedan stannar så har man ju antingen vält eller så står man still och i bägge fallen välter man sig över så att man hamnar på alla fyra och kämpar sig upp på knä, tar ett rejält tag om ena knäet och sedan så kanske man kommer upp.

 

Hälsoläget:
Tröttheten och magmunsstoppet är kvar och en del småvärk men det känns liksom bättre.
[02-06-025-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *