Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tis 16-nov-2010 20:23sömn; ok. Betydligt mindre besvärad av hosta men den är kvar.

Farsan
Svarade, till slut…
Verkade efter omständigheterna må relativt bra. Lite smålömsk över att han ’tvingas’ köra rullstol i lägenheten. Misstänker att hemtjänstpersonalen gett han stränga direktiv.

Foto
Fick ett bra svar från en kameratillverkare:
om du vill ha samma kvalitet som med din nuvarande SLR kamera måste du välja en XX SLR kamera, och dessa ger också ifrån sig ljud p.g.a. spegeln.

Du kan tyvärr inte få bättre bildkvalitet med en kompaktkamera än med en SLR kamera.

För tankarna tillbaka till SONY SLT A33 / A55. Även om det innebär omständigheten att behöva skicka iväg mina tre SIGMA-objektiv för gratis ’uppgradering’.

LEGO
Har beställt LEGO, dels från själva LEGO och dels från BrickLink (BrickLink känns lite osäkert så vi får se. Har inte betalt något ännu). Ska bli ett enklare spel.

NGN Konsult
Så heter min enskilda firma. Fick ett brev, från de som köpte vårt hus. NGN Konsult har tydligen inte adressändrat, till Bolagsverket…
Brevet innehöll en avregistrering av min firma?

Hittade en hänvisning till en lag 17§ Handelsregisterlagen. Där stod att bolagsverket får göra så här om man inte svarar på det brev de skickat ut eller att man begärt avregistrering. Jag har inte fått något brev och jag har inte bett om att få firman avregistrerad.
Hittade ett telefonnummer. Fick prata med en handläggare. Frågade vad det kom sig att jag fått denna avregistrering då de inte skickat något brev. Jodå, de hade skickat brev. Dels till firmans adress och dels till min folkbokföringsadress. Jag menade då att det måste ha blivit något fel för jag har inte fått något brev. Fick då till svar att de skickat brev och jag har inte svarat på det.
Jag framhärdade och lovade på heder och samvete om att jag inte fått något brev och så upplyste jag handläggaren om det faktum att om de nu skickat det där brevet så borde det ju ha gått till firmaadressen, där de bor som kom med aktuellt brev. Borde inte de ha fått, det första brevet? Och kommit med det till mig.

Jo, det tyckte ju handläggaren lät lite konstigt att det skulle ha missat både firmaadress och bokföringsadress. Jag fick i vart fall skickat in en överklagan, via ePost. Där jag förklarade min överklagan och nu hoppas jag på att min firma fortsätter vara registrerad. Jag adressändrade också. Så slipper våra husköpare att få mer post till NGN Konsult, från Bolagsverket.
Egentligen är det här jättekonstigt. För jag har adressändrat firman och jag får en hel del post till NGN Konsult. Det är bara Bolagsverket som har den gamla adressen? Eller är det här ett nytt ’verk’? som fått ett gammalt register?

Opponent
Kan vi väl leka å kalla det. Blev ombedd av en god vän att läsa igenom dennes studie som är tänkt att leda till en doktorshatt. Jag skulle beskriva hur jag uppfattade den. Har skickat iväg mina reflektioner nu – så nu är vi kanske f.d. vänner?

Hälsoläget:
Positivt att förkylningen (hostan) verkar bli bättre. Men i takt med det så känner jag mer och mer av mina ryggbesvär?
[02-05-050-025]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

6 Kommentarer till “Ditten och datten”

 1. Nonna Sweden

  Ja, men du vet väl Nisse att det finns inte plats för alla ”defekter” på en gång, så fiffigt ordnat i hjärnkontoret är det i alla fall, så om vi har smärta i rygggen som övergår den i nacken så ”tar den över” som är värst!
  Så är det för mig och många andra smärtdrabbade jag pratat med.
  Krya på dig kramar
  Nonna

 2. nisse nisse Sweden

  Då är frågan: Jag ska kanske fortsätta vara förkyld…?

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Nonna Sweden

  Nja, ta hellre nåt som inte smittar kanske…nageltrång..eller nåt annat lämpligt.
  Nu kommer det healing här så snart är du helpigg!
  Nu ska jag gå och jobba – har ändå varit vaken sen 02.20.
  Vi har – 21 och garanterat myggfritt.
  Kram Nonna

 4. nisse nisse Sweden

  Just det, smitta vill vi ju inte.

  Healing, vem? Var?

  Här är det, nu, +5,8 och också myggfritt.

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

 5. Nonna Sweden

  Healing i form av varma tankar från mig på distans!!
  Nu har vi varmare i luften oxå, så tankarna kommer fram genom köldlagren, -8,3 ”bara”.
  Kram från norr
  Nonna

 6. nisse nisse Sweden

  Aha!

  Det förklarar vad det kom sig att det blev liksom varmare… :me:

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

Skriv en kommetar till “Ditten och datten”

Canada Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.