Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 26-aug-2010 20:19sömn; ok.

Promenad
Duktigt! Fixade till en promenad på morgonen.

Släktforskning
Har tagit några kontakter för att förhoppningsvis få kompletterande uppgifter. Det är dels på farmors Svanströmsida och dels på mormors Andersonssida.

Jag använder ju programmet GeneWeb, lokalt installerat, för att hålla reda på mina släktingar. Jag tycker det är enkelt och snabbt. Det har säkert en massa brister som mer krävande genealoger vill ha.

Jag kände en brist och det var att programmet bara tillåter en bild per person. Det där har jag löst nu. Upptäckte att det går utmärkt att skriva s.k. HTML-kod i det s.k. textfältet för ’Noteringar’. Så nu lägger jag in länkar till bilder där. Jag kunde dock inte knäcka att länka till bildfiler direkt på datorn. Programmet GeneWeb ’vägrade’, t.ex.: file:///[sökväg]/bildfil.jpg – gick inte. Inte heller: /[sökväg]/bildfil.jpg. Men när jag lade ut bilderna på min internetserver och angav adressen: http://[sökväg]/bildfil.jpg
Ja då fungerade det som en smäck!

Husvisning
Hustrun fick med mig på husvisning. Det var inget ’hus’. Det var ett moderniserat torp som lutade åt ruckelhållet. Och så låg vägen vid tomten (eller tvärtom om man nu så vill). En del fuktproblem i källaren / garage? fanns också. Och dessutom kanske det var på gång ett kommunalt vatten och avlopp som man inte kunde säga nej till eftersom stället hade både eget vatten och ett avlopp utan rening.
Det blev en kort titt. 250000 SEK var utgångsbudet – ute på vischan?

Hälsoläget:
Lufttrycket är under 1000 hpa och har så varit hela dagen (kollade nu (20:13). Jag har varit på ett uruselt humör och musklerna värker och kroppen är seg.
Det gäller att hålla humöret uppe…
[04-02-025-050]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Ännu en seg dag…”

Canada Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.