Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 28-mar-2010 22:27sömn; ok och då lade jag mig ganska sent ’och’ åt en massa onyttigt…

Farsan
Far ringde och ville ha hjälp med att ställa om alla klockor – jag sa att jag kunde komma och göra det på tisdag. Ångrade mig efter en stund och ringde och sa att jag kommer. Hustrun och jag skulle bara gå färdigt vår promenad.

Pappa har, utöver den han har på armen, 6 tidvisare i köket. Hemtjänstpersonalen hade fixat två. 3st i ’datarummet’. 2st i vardagsrummet och då har jag räknat in omställning av en timer. 3st i sovrummet (en var en timer).

Köpcentrum
På väg till far släppte jag av hustrun vid Överby Köpcenter. Hon hade handlat klart när jag kom. Efter mild övertalning hamnade vi på textmex-buffen i étage-huset.

Köpte sedan några kontakter och sladdar. Jag hade en plan med min datorhörna.

Datorhörna
Jag har min dator nere på golvet, under databordet. Knappen som man sätter på datorn med sitter i den delen av datorn som är närmast golvet…

Jag har också två s.k. externa hårddiskar som har en knapp på baksidan. De hårddiskarna har jag också under bordet.

Efter, en hel massa timmar…, har jag nu en kontakt i ögonhöjd där jag sätter på datorn och en kontakt vardera för respektive extern hårddisk.

Ruggigt praktiskt!

Lite spännande blev det när jag skulle montera en s.k. mikrokontakt. Jag tog den som satt i datorn, klippte av några kablar och in med en förlängning.
Jag skulle skruva fast mikrokontakten i en ’sladdklämma’ (i en kopplingsdosa), då sprack den (mikrokontakten) – och ramlade i 6 delar. Pyttesmå delar, varav den ena var en liten bångstyrig fjäder. Det tog väl nästan två timmar av pillande innan att jag fick ihop den där. Fick ju gissa mig till hur den skulle sitta ihop. Jag hann inte ta någon s.k. sprängskiss. :me:

Jag fick den i vart fall att fungera och känner mig därmed mäkta stolt.

Promenad
Det blev en eftermiddagspromenad också – vad gör man inte för att hålla sig i form…?

Hälsoläget:
Inget vidare. För det första är inte den här kroppen gjord för ’mekande’, även om det kan verka ’harmlöst’. Dessutom har vänsterbenet krånglat extremt mycket. Emellanåt kan jag inte ens lyfta det – finns ingen kraft till det. Och emellanåt gör det ont som attan när jag använder det.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Teknisk praktik”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.