Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 8-mar-2010 22:21sömn; inget vidare.

De popcorn jag köpte på bion, i går kväll, var tydligen av en sort eller nå’t som min mage inte gillade. Hade ont i magen halva natten…

Farsan
Hustrun gjorde ärende på stan och jag var hos far. Försökte fixa till ett felmeddelande som dyker upp när han startar Works 6 (Windows 7).

Installerade om en massa gånger. Försökte installera i annan katalog (inte ’Program Files’). Installerade som Administratör. Hjälpte inte. Felmeddelande är inte så värst upplysande heller:
[Bild: Felmeddelande: Works 6 i Windows 7]
Vilken åtgärd?

Och klickar man på [OK] så startar allt hur normalt som helst.

Mikroskop
Har beställt ett (bluemonkey.se): USB-mikroskop som förstorar 200x: 448 SEK
[Bild: USB mikroskop 200x]
Ska ha det när jag vill dokumentera, främst, (döda) småkryp. Har noterat att min kamera med makroobjektivet är svårhanterligt, även med stativ. Autofokus funkar inte och jag har skitsvårt för att se om skärpan är bra eller inte genom sökaren (jag har ju glasögon som ställer till det).

Har ju funderat på att investera i ett mer avancerat hobby-mikroskop än det jag har. Det jag har förstorar; 100x, 200x & 300x. I lördagens inlägg var jag ju inne på att investera i ett mikroskop som förstorar från 10x-1600x direkt på en LCD-display och med justerbart objektunderlag. Har läst på lite nu. Okularen förstorat 4x, 10x & 40x. Sedan förstorar betraktelseokularet 10x så då blir det 40x, 100x & 400x. De där 1600x skulle man få via digital förstoring…

Jag skulle vilja ha ett mikroskop där jag kan belysa objektet från flera håll, underifrån och från sidan. Objekthållaren ska vara justerbar i x & y led (korsbord). Och så ska mikropskopet antingen kunna kopplas direkt till PC eller via okularkamera och då i upplösningar som ska ligga i närheten av en vanlig digitalkamera (5-12Mpix).
Okularen vill jag ska ha mer ’vida’ (flexibla) förstoringar’ typ; 10-1000x, finns det?
Finns det modeller där man kan justera skärpedjupet?

Till ett vettigt pris?

Betraktelse
Har noterat att mitt liv handlar mycket om teknik och jag kan inte tillägga: ’just nu’. Det har det alltid gjort men ’just nu’ verkar det vara mer än vanligt…
I mitt fall brukar det betyda att jag inte är helt nöjd med tillvaron. All denna ’teknik’ är leksaker och i mitt fall betyder det verklighetsflykt.

Så nu ska jag klura på vad det är jag försöker fly från. Eller, vad är det jag försöker undvika att se…

Hälsoläget:
Morgonen var inget vidare. Kraftlös. Och jag blev bara svagare. Sängbesöket var nödvändigt och där blev jag i ca 3-4 timmar. Nu ska jag strax gå och lägga mig, igen.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

4 Kommentarer till “Teknikdag”

 1. Gerd Nilsson Sweden

  Hej igen!

  Har du någon förklaring varför det gick att sluta med alla mediciner i Turkiet?Du hade ju mycket!
  Var det värmen eller ledigheten?Vad tror du själv?
  Det är ju intressant psykologi!!
  Men det var ju toppen!
  MVH,Gerd

 2. nisse nisse Sweden

  Jag åkte till Turkiet i mening att testa om det skulle påverka mina besvär. Och det gjorde det. Exakt vad det beror på har jag egentligen inte en susning om men det lutar mest mot klimatet – som helhet.

  Har nu under vår Svenska och faktiskt i år stadigt kalla vinter noterat att så länge vädret är ’stabilt’ så blir jag inte sämre. Min försämringar kommer alltså när klimatet (vädret) förändras och det leder mina tankar till någon form av reumatiska besvär vilket jag f.n. håller på att utreda och diskutera med min s.k. husläkare.

  ’Ledighet’ tror jag inte så mycket på då jag led besvärande mycket av att vara ensam och utan hustrun under så lång tid. Hon var dit och hälsade på under en vecka.

  Men att det utöver sjukdom, klimat, kroppslig påverkan också finns en psykologisk faktor är för mig en självklarhet – allt hänger ihop och påverkar varandra.

  Därför börjar jag alltid varje dag med att le, oavsett hur jag känner mig eller hur jag mår.
  Jag sänder då en positiv signal in till kroppen med hjälp av en motorisk fysiologisk medveten process som mycket väl kan svara upp med positiva psykologiska omedvetna processer (de som t.ex. får oss att spontant le).

  Kramar!
  [Bild: Sveriges Flagga]

 3. Kristina Birkesten Sweden

  Nisse!

  Klokt att du reflekterar över vad det är som inte är bra. Det är ju så vi kommer vidare och utvecklas som människor.

  Långt ifrån roligt alla gånger (min erfarenhet) men ack, så nyttigt!

  Kramar!

 4. nisse nisse Sweden

  Har ju gått i ’egenterapi’ i så många år nu så jag tappat räkningen…

  Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
  [Bild: Sveriges Flagga]

Skriv en kommetar till “Teknikdag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.