Turkiet – Alanya – Dag 5 av 62

Planering:
Utforska Alanya

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
Har redigerat: Turkiet – Alanya – Dag 4 av 62.

Hundstackare
Har sett en schäfer på en balkon mitt över gatan och noterat att balkongdörren alltid varit stäng när jag tittat åt det hållet.

Nu på morgonen satt jag ute på balkongen och inmundigade min frukost. Då ser jag en pojk komma gående, med schäfern. Skönt tänkte jag då, då blir den rastad – jag hade ju mina misstankar.

Strax därefter så ser jag hundägaren göra rent balkongen. Han använder rengöringsmedel, vatten och en skrapa(?) och så håller han sig för näsan. Grannen snett över tittar ut, med en näsduk för mun och näsa. Jag fattar då att det är något som stinker som attan.

Alltså, mina farhågor besannades. Hunden rastas inte, tillräckligt, så den tvingas göra sina behov på den lilla balkongen (kanske 3-4 m2).

Värt att notera: Den här bristen på känsla för anständig djurhållning förekommer överallt, världen över. Det finns puckon överallt.

[not: bild tillagd 091007]
[Bild: Hunden på balkongen]

Cykel
Nu ska jag se om den cykel jag har blivit lovad att låna finns kvar. Det är tydligen en holländare, här i huset som använder den som sin, men den tillhör en bekant till min kontaktperson. Jag lade en lapp i pakethållaren igår kväll. Jag lägger den lappen på marken när eller om, jag tar en cykeltur.

Ska försöka få tag på en billig begagnad cykel. Det känns liksom bäst.

Testade lånecykeln. Det var en sådan där som en måste sitta framåtlutad på så det gick inte alls.

Letade upp en cykelhandlare vid Gülen str. Hittade en helt OK ny cykel där med bra sittställning men cykelhandlaren skulle ha 200 TRY (1000 SEK) för den. Möjligt att det är billigt i Sverige. Jag gick en vända och erbjöd han sedan 120 TRY, icke så då fick det vara.
Han berömde mig: ”It was a good try.”

Var och hur hittar man begagnade cyklar i Alanya?
Varför har de ingen riktig opartisk turistinformation?

Data-Foto-USB-kabel
Försökte hitta en USB-kabel till min kamera. Nu har jag gett upp.
De har USB-läsare för SDHC, upp till 8GB som skulle fungera i min dator. Kostar 20 TRY (100 SEK). Skiter i det. Jag har ju fixat med Ubuntu nu så jag kommer ju åt bilder och filmer på kortet. Även om det är lite omständligt.

Mera cykel
Kollade på nätet lite och var till några cykeluthyrare. Det gick inte att resonera med dem.
En tjej pratade lite ’förtroligt’ med mig och menade att hon hade en cykel att sälja men det fanns inte en chans att hon skulle säla den för mindre än 300 TRY så på henne verkade det som om min blivande cykel, den för 200 TRY, var en bra affär. Hittade en annan cykelhandlare och diskuterade en begagnad cykel som jag ville ha annat styre och hel sadel på. 170 TRY ville han ha.

Det hela slutade med att jag köpte den där, första, cykeln för 200 TRY (ca 1000 SEK) en ny en (jag har säker på något vis blivit lurad?):
[Bild: Nya Cykeln i Alanya]
Inte bästa bilden med ett gallerstaket som bakgrund.
Men den har cykelkorg och så givetvis en massa växlar (som säkert kommer att krångla…). Funderar faktiskt på att investera i en tuta, en sådan där ’honk-honk’! Har dock inte hittat någon.
Turkarna tutar på en hela tiden och jag tänkte att jag skulle ’svara’ :me:

Ska fundera på om jag ska investera i cykelbelysning också. Det blir mörk fort och solen går nu ned 18:30 och den ljusa delen av dygnet blir, än så länge, kortare.

En bild på cykeln och huset där jag hyr lägenhet. Jag bor längst upp till vänster i bilden. Från vänster; sovrumsfönster och sedan ’min’ balkong.
[Bild: Nya Cykeln och lägenheten i Alanya]
Har varit ute och cyklat runt lite. Hamnade borta vid Metro. En bra bit öster om Alanya centrum. Där hade de likande cykel för ca 150 TRY, där ser man…
Fast den hade ju ingen cykelkorg.

Bad
Tror jag ska ta å cykla ned å ta ett dopp i havet – det är väl på tiden…

Det var faktiskt inte alls fel. Det var jätteskönt. Hittade en Tyska som satt och vakatade på sina barn hon fick hålla koll på min kase med torra badbyxor och glasögonen.

Det var en del sugande vågor. Sånt tycker jag om. Och det var jättekul att se framför allt när ungdomar blev överraskade av en och annan hög våg. Det blev liksom ett nystan av armar och ben som spolades omkring.

Sanden på Kleopatras strand är inte sand. Det är rundslipade småstenar (grus) som med förkärlek samlar sig på de platser som är möjliga. I badkläderna t.ex. Och har man som jag badbyxor med fickor så blir de snabbt nästan fyllda. I vart fall om man är i strandkanten där vågorna rullar in och virvlar upp sanden eller gruset…

Turistinformation
Tror jag ondgjorde mig över att det inte fanns någon turistinformation. Det är fel. Det ligger en turistinformation i korsningen där man svänger in för att komma till DALMATAS-grottan och upp till Alanya Castle (västerifrån).
Om den turistinformationen är anständig och opartisk har jag inte kontrollerat. Den var stängd när jag cyklade förbi.

Ett kryp
Har haft besök på balkongen av den här lille:
[Bild: Turkisk Gräshoppa]

Hälsoläget:
Fötterna är bättre. Att cykla avlastar lite :me:
Har lite problem med muskelsammandragningar i höger vad. Lite småvärk i ryggen men inget som jag förfäras över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *