Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 13-okt-2008 14:36sömn, godkänd, bara lile svettigt.

Morgonblaskan – Politik
På sid 2 i dagens (081013) ttela fann jag en debattartikel, av Mikael Cederbratt (m). Han orerar om det är fel att ”så många” kommer att tvingas till försörjningsstöd p.g.a. av de nya sjukförsäkringsreglerna.
Hela debattartikeln: [Visa mer…]

Och om det tycker jag (Varning för massor med ord!): [Visa mer…]

Jag har redan (08:12) skickat in en insändare till ttela. Hustrun gillar inte det där. Men jag kan bara inte tiga still när stolligheter blir så uppenbara.
Insändaren: [Visa mer…]

Engelssons
Nu kom det ett paket, med ett par grå byxor. Och jag behöver endast betala 103 SEK för dem, inklusive moms och frakt (ordinarie pris: 250+38+15=303 SEK. Jag (hustrun) vann ju en värdecheck om 200 SEK). Det känns bra.

Apoteket
Jag har ju numer ’frikort’ även där. Behövde inte betala någonting för två ’flaskor’ med pulver Inolaxol. Receptläkemedel är för mig nu ’gratis’ fram till 21 jan 09. ’Maxbeloppet’ är 1800 SEK. Så det är vad jag har betalt för läkemedel, från den 22 jan 08 räknat.
Detta känns också bra – att jag inte behöver betala mer för läkemedel, under en period.
Det känns inte bra att inse hur mycket mediciner det innebär att jag tagit.

Herman Hedning
Idag har jag skickat ett hyllningsmeddelande till tecknarna bakom Herman Hedning och främst till Jonas Darnell och Mikael Grahn.
Meddelandet: [Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Rätt så OK, faktisk. Om vi inte tar hänsyn till hur min mage mår…
Under dagen: Småvärk i ländryggen. Värk i händer och armar, mest höger. Värk på utsidan av höger lår. Väser som f-n i huvudet. Trött. Det är nog sviter efter att ha läst morgonblaskan – och reagerat på den.
Kvällen: Rätt så OK men det väser som f-n i huvudet – vad annars?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Tidig Måndag”

 1. Charlotte Sweden

  SJUKT bra skrivet Nisse!!!!!! :-D Tycker du ska slå dej in på den banan, och få upp ögonen på politikerna!!!

  Japp, du har så rätt i allting…..fick förresten sälja bilen häromdagen, har faktiskt inte råd att ha den kvar, och ändå var det en billig golf III -93, kontant betalt en gång i tiden….sjukersättningen KÄNNS!!!! det vart nästan 3000 kr MINDRE varje månad (för mej)….det känns SJUKT surt!!!! Måste nog också trava iväg el ta bussen till ”soc” så jag kan handla nå skithuspapper framöver.
  Om politikerna har jag mycket att säga om…men det blir nog SÅ magstarkt att skriva här;-) hihi

  Fortsätt skicka in insändare till tidningen, stödjer dej där 100%!!!

  Ha det gott
  Din smärtsyster

 2. nisse nisse Sweden

  Jag tackar och bugar.

  Tänk om jag bara kunde formulera mig lite mer ’kompakt’. jag använder irriterande många ord. men jag är väl sådan i huvudet…, rörig.
  Bättre än att det är tomt…

  Jag slår dig med några tusen (netto). Men jag vill absolut inte klaga, på nuvarande ersättningsnivå, för egen del. Jag har maxbeloppet plus pengar från arbetsgivarförsäkringen (afa).

  Men vad som kanske väntar? Ja det oroar…

  Skönt att få stöd från någon part. Ja, när det gäller insändare alltså.

  Kramar!

Skriv en kommetar till “Tidig Måndag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.