Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

fre 3-okt-2008 18:38Sömn ok

Bildfixande (igår kväll)
Eftersom jag sov ’halva’ dagen, i går, så var jag ju inte så värst trött på kvällen…
Bilder från 5/8-2008 är publicerade och inlägget Semester Tisdag 5/8-2008 är redigerat och bild från 30/9-2008 är också publicerad och inlägget Trött, trött Tisdag 20/9-2008 är redigerat.

Sjukgymnastiken
Flöt på fint. Jag tycker det går bra. Visst, det är jobbigt. Men det blir inte värre.

afa
Skickade ju en fråga till dem igår; om jag förlorar den ersättningen om arbetsgivaren säger upp mig i samband med en eventuell konvertering av tidsbegränsad sjukersättning till sjukersättnings tills vidare.
>>>: Svar: Nej.

Analyser
Min lilla frågeundersökning, upp till höger, har idag 3/10-08, nått det statistiskt säkra antalet av 100 svar. Vetenskapligt och fint.
Fråga: ”Är du nöjd med Regeringens s.k. Rehabiliteringsskedja, de nya reglerna för sjukskrivning och långtidssjukdom?
Svar:
Nej 82%
Ja 11%
Va? 5%
Avstår 2%

Nu gäller det att klura ut något annat jag vill veta.

Engelsons
Min hustru fixade ju så jag blev en av 5 s.k. månadsvinnare för augusti i företaget Engelsons. Postorderföretag med butik i Falkenberg. Vi var där, på semester, i augusti, och då köpte jag lite grejer (kläder).

Den där vinsten bestod av en presentcheck om 200 SEK. Jättebra! Problemet var bara att varaktigheten gick ut 2007-08-31. Ringde dem för ett tag sedan, de skulle skicka en ny.

Det verkade inte komma någon ny så jag ringde idag igen. Och då löste vi det så att jag beställde ett par byxor av samma modell och färg samt storlek som jag köpte när jag var där, och som jag gillar.

Så för 103 SEK får jag ett par byxor. Inte illa. Bara å vänta å se om de kommer.

Blixtskoadapter
Nu har jag varit modig, igen. Jag har betalt en produkt i förskott, via PlusGiro. Företaget är Kreativ Fotografi och produkten är en blixtskoadapter, Seagull CS-5 för Minolta/SONY, 249 SEK.
Ska bli spännande å se om det kommer någon.

Den ska jag ha för att se om jag kan få den där ringblixten SUNPAK auto DX 12R (som jag fick låna av min tandläkare) att fungera ihop med min SONY a100.

Jag testade blixten med min historiska analoga systemkamera Canon AV-1 och det fungerade ’klockrent’.

Funkar blixtadapterskon ska jag av Scandinavian Photo beställa en Sunpak Adapterring Dx12R 58mm (295 SEK + frakt). Den behöver jag för att säkert kunna fästa ringblixten framtill på mitt makroobjektiv.

Hälsoläget
Morgonen: Vaknade av att musklerna i kroppen ”skakade”.
Under dagen: Hann knappt få i mig frukosten innan det var dags att dra iväg till sjukgymnastiken. Gjorde några ärenden i sakta och kontrollerad takt. Åkte sedan till köpcentrum Överby och frossade i en tacosbuffe. Det väser i huvudet. Värker i händer och armar. Ska strax gå och lägga mig (ca 15:15).
Kvällen: Vaknade ca 17:00. Tjuter som f-n i huvudet. Småvärker, annars rätt så OK.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Nu är det Fredag!”

 1. Kristina Birkesten Sweden

  Nisse!
  Så bra att sjukgymnastiken flyter på nu! Och så är det ju glädjande att du får behålla din ersättning vid konvertering! Det är ju `bare å tacke´!

  Är det ”kastanjett” skaket som är igång? Man kan nästan bli tokig för mindre. Jag har visserligen inga kastanjetter men väl ett j-a ryckande, suck!

  Fattar inte så mycket om dina kameror, men en sak fattar jag: du tar otroligt fina bilder!

  Var rädd om dig!
  Kramar!
  din smärtsyster Kristina

 2. nisse nisse Sweden

  Ja, sjukgymnastiken flyter på. Jag tror att de har börjat lyssna och förstå att det skillnad på rehabilitering för att bli bättre och den som ska till för att förhindra ytterligare försämring. Och så får vi inte glömma den s.k. underhållssjukgymnastiken, den som man ska hålla på med i flera är.

  Jepp, det är kastanjettskaket, ca dubbla hjärtfrekvensen. Som tur är så avtar det när jag väl vaknat av det och lagt mig i ett annat läge.

  Tackar för berömmet!

  Samma!

  Kramar!

Skriv en kommetar till “Nu är det Fredag!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.