Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 2-mar-2008 22:25Besvärsläget
Är bra, så länge jag inte rör för mycket på mig. Och så livar vårvädret upp. Nyttig promenad. Och så sköter jag min avspänning och så åt jag sallad till lunch. Har inte syndat ’än’ (21:54).

Bloggutveckling
Jag ska inte trötta ut er med enormt intressanta detaljer om php, XHTML och JavaScript. Jag håller ju på och pular med en funktion där jag kan få in nyhetsartiklar, från Google. Här längst ned till höger hade jag tänkt och då om sådant som är relaterat till; nacke, rygg, värka och smärta.

Den funktionen jag ville använda. Alltså helt via WordPress och mest php & XHTML-kod och lite mindre JavaScript visade sig köra ihop sig på ett tidigt stadium.

Man kan få svenska artiklar från en massa svenska nättidningar, via Google, om man ’beställer’ det från en svensk dator med svensk programvara och via en svensk s.k. server. När jag hade allt klart och fint för testning så vägrade det hela att ge ifrån sig den allra minsta lilla svenska artikel.

Att få det på engelska/amerikanska, inga problem. Lyckades t.o.m. få artiklar på italienska. Men på Svenska? Icke! Och felet eller bristen ligger i WordPress och dess inbyggda hantering av s.k. RSS (xml-flöden / textföden i efter ett bestämt utseende).

Har ägnat en stor del av dagen av att söka kunskap om det finns någon lösning på det där. Det finns det säkert. Men jag hittar helt enkelt inget så jag gav upp. Och nu håller jag på att s.k. implementerar den där lösningen som jag presenterade i gårdagens inlägg.

Det kanske var lite svårt att hitta. Det var en liten ’här’-grej. Missade ni den? OK, då kommer det ett lite större ’här’:

(funkar inte längre)HÄR


Andra Bloggar om: , , , , ,


 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Data-Söndag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.