Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 20-jan-2008 22:19Rapport från en Gnällspik av 1:a rang: (man når 1:a rang om man gnäller med ett leende och om någon tycker att man gnäller så fortsätter man att le och gnälla, som om inget hänt (eller hörts). Sedan ska man vara medlem i GNYu, som äkta Gnällspik också, det är viktigt. Och väldigt tjusigt.)
Ryggen är stelare än vanligt. Ökad värk i armarna samt en hudkänselsensation som känns liksom att det svider i skinnet. Säkert straffet för fredagens dumheter. Men i alla fall. Ska det hålla på så här så måste jag ju öka medicineringen (och sansa mig en aning). Men då känns det ju liksom dubbelt meningslöst att fortsätta ta Saroten som ju ska, ja liksom, höja smärttröskeln.
(här flyger en massa små svarta flugor omkring framför bildskärmen?)

Idag har vi varit på kalas för ena brorsdottern hon fyller tonåring – stora grejer!

Resten av dagen har jag ägnat åt att göra ett bättre bildunderlag till en DVD med bilder som jag idag gav till mor och far. Det var 1271 bildfiler från 2004-2007 som jag hade lagt i en och samma mapp. Och de visades ju i filnamnsordning – inte i när-bilden-togs-ordning. Så det blev ju väldigt märkligt när vi körde DVD-spelarens inbyggda s.k. bildspel. Först fick vi t.ex. se blommorna från syrrans begravning, sedan bilder från hennes födelsekalas. Kändes inte rätt det där.
Så nu har jag påbörjat ett arbete med att ”döpa” om varenda fil så datumet, när bilden togs, hamnar först i filnamnet. och så delar ju upp det hela årsvis och i dessa årsmappar skapara jag sedan mappar där man kan samla ”större” händelser. Som när jag har klippt mig och sånt.

Givetvis har jag gjort avbrott för att hämta kaffe och en rejäl stund med avspänningsCD’n.

Sköt om er!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Lite ryggstel Söndag.”

 1. Jenny Finland

  Vet du, de e typ 20 år sen jag var så liten =) hihh. Låter jobbigt med så mycket foton, tur att vi har bara några hundra.

  Kringperson nr 1.

 2. nisse nisse Sweden

  Jenny:
  Högt ärade Kringperson nr 1 (väldigt tjusigt!), jag slår dig med det dubbla :!:

  Foto, ja det är den (min) nya digitala systemkameras fel. Den tar så snygga bilder. Ändå tar jag massor med bilder på samma motiv. Och så händer det ju då att jag inte ger mig tid att gå igenom dem :D
  Men de där bilderna till mor och far var faktiskt genomgångna (konstigt ord?).

  Gnällspik nr (vet inte? Förstaplatsen är liksom jämt fördelad på tre?). Så det får väl bli nr 0.33, eller nåt?

Skriv en kommetar till “Lite ryggstel Söndag.”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.