Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 19-nov-2007 17:59Jaha, så var det gjort. Jag gjorde slag i saken som det kan heta.

Nu har jag två platta bildskärmar, bredvid varandra.

Jag investerade i ett bildskärmskort med dubbla portar, en VGA och en DVI;
Albatron AGP6200AL GeForce 6200 med 128MB DDR (349 SEK).

Samt en platt bildskärm till: LG 19″ L194WS, 1440×900 pix (1611 SEK). Den har endast VGA-port.

Man kan välja en hel del alternativ på hur man vill utnyttja bildskärmarna. Men eftersom jag nu inte fick tag på en exakt likadan, som jag har; LG 20″ L204WT, 1680×1050 pix, så valde jag inställningen: DualView (Dubbelvisning). Med den inställningen kan jag utnyttja respektive bildskärms optimala (bästa) upplösning.

Med inställningen: Horisontell utsträckning, så bildas (emuleras) de bägge bildskärmarna till en enda bred. Men då anpassar grafikkortet upplösningen till 2560×1024. Och, eftersom, den ena skärem har upplösningen 1680×1050 och den andra 1440×900 så blir det en liten irriterande förvrängning. Runt blir ovalt och kvadratiskt blir rektangulärt. Så vill inte jag ha det.

LG L204WT har jag som skärm nr 1 med digital (DVI) koppling och LG L194WS som nr 2 med analog (VGA) koppling.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Dubbla bildskärmar”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.