Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 11-okt-2007 9:20Ledig dag (idag också)

Satte mig och läste morgonblaskan (ttela 071011). På insändarsidan fastnade jag för följande:

Ännu en tragedi i flumsamhället
Dödsskjutningen av 15-åringen i mopedgänget i ett litet samhälle i Sverige är ännu ett tragiskt exempel på det slappa flumsamhälle vi lever i och som är skapat av politiker — främst den gamla regeringen.
En familj har trakasserats i åratal av ett gäng ouppfostrade mopedslynglar utan att samhället gjort ett dugg för att hjälpa familjen. Den lätt handikappade sonen har mobbats, telefonterror nattetid, mammans bil anfallen.
Till slut tar en förtvivlad far saken i egna händer och skjuter några hagelskott mot mopedmobben.
Många svenskar förstår honom alltför väl.
De slappa myndigheterna skyller nu på varandra. “Vi har ingenting hört och ingenting vetat” säger både polisen och socialen. Trots minst fem polisanmälningar från familjen. På sedvanligt svenskt flumvis medger ändå till slut någon myndighet att den känt till något och “jobbat med problemet”, det vill säga suttit på möte och spekulerat om hur man skulle våga angripa slynglarna — deras föräldrar kan man naturligtvis inte räkna med.
EJ FÖRVÅNAD”

Att EJ FÖRVÅNAD reagerar på flummet det förstår jag. Det hela verkar väldigt slappt och är givetvis väldigt tragiskt. Läs mer om det tragiska på: aftonbladet (hittade ingen web-artikel på ttela?)

Det jag reagerar på är att EJ FÖRVÅNAD lägger skulden på ”främst den gamla regeringen”. Antagligen är denne EJ FÖRVÅNAD mörkblå och ser allt som liknar rött som flum. Att få denne att förstå vad jag menar är lönlöst – de mörkblå, och EJ FÖRVÅNADE, är normalt väldigt inskränkta.
Jag vill mena att skulden nog mer kan läggas på företeelsen: ”sköt dig själv och skit i andra”. Vi har under många år mer och mer gått in i ett mer egoistiskt samhälle påhejat av marknaden och mer borgerliga högerkrafters ideal.

Att tycka att man ska bry sig om andra, att det inte alls är fult att dela med sig o.s.v. är liksom inte inne. Det förknippas ju med solidaritet. Och solidaritet låter nästan som socialism. Märk också att det även i föreningslivet har blivit svårare att få människor att engagera sig.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det men visst är det så att det är mer egoistiskt numer? Vad beror det på? Den förra regeringen? Nuvarande regering? Marknaden? Reklamen? ”Because You are worth it.” (satsa på dig själv).

Kanske är det så subtilt att det är det sistnämnda som fått oss att ändra riktning från ”Enade vi stå” till ”Ensam är stark”?

Media är väl inte helt oskyldiga heller. Hur utformar de nyheter? Vad lyfts fram? Kan det vara så att individuella framgångar får mer utrymme?

Om vi riktar blicken mot en annan tragedi; Mordet på Riccardo, i centrala Stockholm den 7/10-07. Är det också flumsamhällets fel, enligt EJ FÖRVÅNAD? Förövarna kommer (har jag fått uppfattning om) från Sveriges främsta (rikaste) familjer.

Här skulle jag kunna tänka mig att skylla på flum, rikebarnsflum och antagligen totalt aningslösa, godtrogna och lättlurade föräldrar. Eller är föräldrarna så kalla så att de mer ser det som att detta kan pengar lösa. Det gäller att välja rätt advokat?

Givetvis anser jag, ur flumperspektivet, att ungdjävlarna i Rödeby, som trakasserar en familj också är flummiga med troligtvis aningslösa och godtrogna lättlurade föräldrar.

Men man börjar ju undra, var får barnen (rika som fattiga) sina idéer från? Tänk om föräldrarna inte är aningslösa, godtrogna och lättlurade.

Det kanske inte alls är flum som ligger bakom.

Det är kanske väldigt medvetet?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Torsdag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.