Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 30-aug-2007 9:33Ledig dag.

Morgonen började bra. Solen sken.

Packade fotoutrustningen och kaffe och cyklade bort till Onsjökärret.

Riggade upp utrustningen vid det s.k. ändträet. Och satte mig att vänta, på Skogsödlor. Då kom molnen. Det var så där kanske-väder.

Kallt var det också men idag hade jag förberett mig med långkalsonger och värmeunderställ samt vantar. Ändå kände jag att en vindtät ytterklädsel nog inte hade varit helt fel.

Det kom inga Skogsödlor. Det är väl bara jag som är dum nog och försöker vistas ute, på den platsen.

Utan några spännande bilder lommade (på cykel?) jag hemåt. Stannade vid den nyligen ditlagda plåten, inget där heller.

Väl hemma satte jag mig och liksom bara tittade på bildskärmen och enheterna/katalogerna som innehåller mina digitala bilder. De är uppe i 9279 st nu. Och den struktur jag nu har är visserligen organiserad men jag har dålig ordning på vad respektive bild innehåller.

Alltså dags för räfs och rättarting. Hittade en gratisprogramvara, installerad på min PC? Adobe Photoshop Album 2.0 Starter Edition. Jag drog igång den. Den är lite seg men verkar annars helt OK. Lite irriterande att den är såpass bantad som den är. Speciellt avseende taggarnas hantering. Som man använder för att sätta nyckelord till bildfilerna. Programmet hänvisar då till köpeversionen (självklart).

Så jag började alltså tagga mina bilder – intressant. Men lite tungrott är det när det är närmare 10000 st.

Men det är nog vettigt att ta tag i det innan det svämmar över totalt.

Det första jag gjorde var att sätta ett nyckelord som märkte de bildfiler som jag har publicerat på min fotoblogg. Ska ta tag i de bildfiler jag publicerat på den här bloggen också, kanske? Nästa steg blir att leta familjemedlemmar.

Klockan 15:15 var det dags att infinna sig för akupunktur på sjukgymnastiken. Förstår inte att det ska göra så förbaskat ont. Det gjorde det inte förra gången – före operationen? Har diskuterat detta med min sjukgymnast nu (bra så Matilda?). Två gånger till vill hon ha sedan ska vi utvärdera.

På kvällen fortsatte jag med bilderna.’

Jag har aktiverat min MP3-spelare. Laddar den nu med musikfiler och så pluggar jag in hörlurarna i öronen. Funkar tillfredställande för att ”störa ut” mitt väsande ljud, tinnitus.

Nackdelen är att jag hör ju normalt ca 75%. Med ljud i öronen blir min hörsel ytterst begränsad.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “Torsdag”

  1. Matildas fikarum Sweden

    Ja, det är nog bra att fråga om sånt, för det låter ju obehagligt om inte annat.

  2. nisse nisse Sweden

    Matilda:
    Just nu upplever jag det som mycket obehagligt.

Skriv en kommetar till “Torsdag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.