Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 25-nov-2006 23:59



Natten var varm men jag sov bra. Var uppe på toa en massa gånger. 

Hotellfrukosten var trevlig, massor att välja på. Jag valde; En macka med ost & paprika, en med keso och en med skinka & gurka. Två ägghalvor. Äggröra och knaperstekt bacon. Juice och avrundade det hela med cappucino. 

Buss (08:30) till Stadion (Idrottshögskolan (IH)). Himla bra service. Vi hann med att se lite av STHLM i dagsljus. 

Incheckning till Svettisdagarna. Småregnade lite. I ett partytält fick vi var sin s.k. gympapåse med info, en vattenflaska och en hållare för vår namnlapp att hänga runt halsen. Sedan gick vi in i IH. Där hade de arrangerat med skyltar som visade var vi skulle ha våra väskor och det blev också en bra återknytningspunkt. Trångt men roligt. 

Min första aktivitet skulle jag ha nere vid Tennisstadion och där var det också arrangerat shopping. 
Svarade på en enkät för Stadium Promotion där jag bl.a. fick uttryckt det märkliga att svettkläder inte ”kan” tvättas i 60 grader Celsius. Samt att kollektionen var dåligt anpassad för killar. 
Köpte ett par nya jympadojor av märket New Balance. Har ett par sådana och har letat och här fanns ett par för 800:-. Tvekande inte en sekund. 

AfroPowerDance (10:00-11:15), Tennisstadion. 
Det var en häftig upplevelse. Tjejen som ledde hade lagt det hela på en bra nivå. Till och med vi smidiga kylskåp kunde hänga med. Hon kommunicerade mycket ”jord”, ”vind”, ”sol” och till detta specifika rörelser som sedan återkom. Afrikanska rytmer är suggestiva. Måste se till att öka på min ljudsamling med detta. 

Var rätt så svettig efter detta. Laddade med bulle, kaffe och energidryck samt vatten, givetvis. 

J.Y.M.P.A. (11:45-13:00), IH-Stora Hallen. 
Det som inspirerade mig mest här var att vi fick testa styrkeparövningar. Det hade jag en i ett av mina Ki-jympapass och det ska jag återuppta. Parövningar alltså. Det var också många nya idéer till övningar och så fick vi höra musik från världens alla hörn. 
Orkade inte hela så jag smög iväg när det var kanske 20 minuter kvar. 

Lunch 
Kycklinggryta med ris och grönsaker, smör och bröd och så valde jag en coal att dricka. Satt bra med mat. Mina kamrater kom efter en stund. En kopp kaffe blev det också. 

Seriöst om baklår (14:30-15:45). Kungliga MusikHögskolan (KMH) – Lilla Salen 
Baklår eller hamstring utgör tillsammans med knäledens korsband och hälsenan de vanligaste skadeområdena inom idrotten och då också inom F&S. 
Vanligast är att själva skadan uppstår under uppvärmning eller nedvarvning. 
Det diskuterades också nyttan av stretch. Ingen forskning visar att stretch är bra. Men det finns heller ingen forsknings om visar att det är dåligt. Det vi däremot vet är att rörlighet/smidighet samt en kombination med töj i detta, har positiv effekt. 
Så detta innebär att jag mer och mer ska ta bort den statiska stretchen och ersätta den med en mer aktiv töj & rörlighet. 

Kroppskännedom (16:15-17:30), KMH – Teori A 
Med tonvikt på Basal Kroppskännedom (BK). Lärde mig detta när jag gick utbildningen: Ki-balans. Men det var definitivt nyttigt med en repetition. Fokus lades på fötterna och andningen. Och att ”grunda” sig. Bli stabil (centraliserad balans), med underlaget. 
Jag var skittrött när vi kom dit (Hjälpte inte mycket med; kaffe, Cola och energidryck) men mycket piggare när jag gick därifrån. 

Dusch & Bastu 
Efter en sådan dag är det skönt att duscha, bada bastu och ta en öl. Siktet ställdes in på herrarnas omklädningsrum. P.g.a. den sneda könsfördelningen så hade det ena omklädningsrummet för herrar gjorts om till damernas. Alltså tre omklädningsrum för damer och ett för herrar. Det var rätt så trångt inne på herrarnas kan jag meddela. Även om vi män är i minoritet inom F&S så har vi ökat i antal. 
Jag lade märke till en del småsaker i omklädningsrummet som jag först inte belade med något värde. Det såg ut som om en del herrar/män/pojkar stod och väntade och så en och annan lösryckt kommentar typ: ”De är inte riktigt klara än.” 
Vadå? Tänkte jag är det så mycket kö in till duscharna. Nåja jag tog min handduk och knallade in. Mer än hälften av duscharna är då upptagna av damer/kvinnor/tjejer. Men det var fortfarande tomma duschar. Då förstod jag vad som menades innan inne i herrarna omklädningsrum. Där stod några män och ville inte gå in så länge det fanns nakna tjejer inne i duscharna. Var det av hänsyn? Var de blyga? Kanske kunde de inte ens tänka sig att vistas i ett rum där det fanns nakna kvinnor som inte var deras fru, flickvän, sambo? Skämdes de? Ja, jag vet inte, jag vet bara att de gick inte in till duscharna för där fanns nakna kvinnor. 
Hur hade de kommit dit? 
Jo dörren mellan damernas och herrarnas duschutrymmen hade låsts upp av funktionärerna så att damerna även kunde utnyttja duscharna i herrarnas (enda). Och det utan att informera om det. Det som lite irriterade mig var att tjejerna liksom strömmade in och tog ingen hänsyn. Det skulle liksom vara OK att nakna tjejer går in till herrarnas (det vet väl alla) men jag tänkte på de män som stod ute i omklädningsrummet och kände sig obekväma med att duscha tillsammans med nakna tjejer. Jag tror att en del av dem valde att inte duscha alls. 
Jag funderade också på hur tjejerna hade reagerat om jag 50+ hade knallat in till damernas, naken, och satt i gång och duschat och tvålat in mig? Jag tror faktiskt att jag hade blivit utkörd och blivit kallad för snuskhummer och gubbsjuk. 
Jag diskuterade det med några av de sista tjejerna som nyttjade herrarnas duschar och givetvis hade de inte tänkt på det på det sättet. För de tyckte att nakenhet var något naturligt. Men, jag såg det på dem, de hade svårt för att förstå att det fanns män som kände sig väldigt obekväma dels med sin egen nakenhet och i synnerhet då i sällskap med nakna tjejer. 

Nu tyckte jag det var trevligt med blandat. Det är liksom kuligare och det blir lite mer tjat. Men in med i bastun ville de inte – vi hade ju ingen öl att bjuda på? (Sant, den hade jag druckit upp) 

Det var otroligt skönt att få koppla av med öl och bastu. 

Mat & Fest 
Det bjöds på buffé och lämnade man in festlappen i baren fick man en öl. Smarrig efterrätt var det också. 
Underhållningen bestod av två delar. Den ena var två utklädda damer som skulle vara roliga – men ingen skrattade? 
Den andra delen var desto bättre. En kör som var kanon och deras soloframträdanden var helt fantastiska. 
När DJ discot tog över bestämde jag mig för att dra mig tillbaka till hotellet. Det fanns ju en morgondag att tänka på. Sedan har sådana här tillställningar en tendens att bli full av arrogans och dans i egna grupper och det är inget kul. 

Så jag samlade ihop mina grejer och började gå åt Kungsholmshållet. Det regnade. Nere vid Lidingövägen kom det taxibilar. Funderade ett tag på att ta en men så slog snålvargen till och jag bestämde mig för att gå. 
Jag gick utmed Lidingövägen ned mot Humlegården. Över Valhallavägen och in på Sturegatan. När jag gick där i regnet kom jag på att i den här staden fanns det ju tunnelbana (ibland är hjärnsläppet fundamentalt). Jag gled in på en 7eleven vid hörnet Sturegatan-Karlavägen. Där köpte jag mig en korv (stor) med bröd och en cola. Sedan frågade jag efter närmsta T-banestation. 2 kvarter ned utmed Karlavägen mot Karlaplan. T-banestation Stadion. 

Betalade 20:- och gick ned. Fick vänta i ca 15 minuter så kom tåget mot Centralen. På Centralen bytte jag till 5:an mot Akalla och jag skulle gå av vid Rådhuset. Väl där gick jag mot Kungsholmsgatan. Och se däruppe låg hotell Amaranten, alldeles bredvid. 

Inne i hotellreceptionen hittade jag ett gäng Friskisfolk. De hade ledarmöte?! Det är sant. Sent på lördag kväll sitter ambitiösa Friskis&Svettis ledare och har ledarmöte. 

Jag pratade med dem en stund, tills de var klara. Sedan drog vi oss upp till respektive hotellrum. Jag var väl upp på rummet ca 22:50 och sov ca 23:00. Jag vaknade till när Jörgen kom. Han berättade på morgonen att han duschat. Det märkte inte jag. 

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Lördag”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.